Forțele Terestre Americane în Europa, precizări cu privire la incidentul de la Exercițiul Multinațional Saber Guardian 19

Forțele Terestre Americane în Europa au transmis un comunicat de presă referitor la incidentul petrecut ieri, în cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 19, unde, militari ai Armatei SUA, care se deplasau în condiții meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi.

„Armata Statelor Unite ale Americii își exprimă deplinul respect față de poporul român și regretă orice neplăcere cauzată de recentul incident.
Despăgubirile rezultate din acest incident vor fi acordate potrivit procedurilor NATO existente pentru astfel de evenimente și ne vom asigura că cei afectați vor fi compensați respectând cu exactitate aceste proceduri.

Colaborăm îndeaproape cu autoritățile militare și civile din România pentru investigarea acestui incident și pentru a ne asigura că astfel de evenimente nu se vor mai repeta.

Vehiculele se aflau în zonă pe timpul desfășurării unor activități de instruire din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 2019, exercițiu condus împreună cu Comandamentul Forțelor Întrunite din România. Apreciem modul în care România găzduiește acest exercițiu și mulțumim Forțelor Armate Române pentru cooperare și sprijin”, au transmis Forțele Terestre Americane în Europa printr-un comunicat de presă.

Citește și: Incident la Exercițiului Multinațional Saber Guardian 19. Militarii americani au distrus, din eroare, culturi agricole

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incident la Exercițiului Multinațional Saber Guardian 19. Militarii americani au distrus, din eroare, culturi agricole

20 Jun 2019 16133