UPDATE-Fost director în Ministerul Sportului a ajuns la DNA, într-un dosar de corupție politică

 
Cristian Meleșteu, fost director în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, s-a prezentat astăzi la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat într-un dosar de corupție.
 
Inițial nu s-a știut nimic despre audierea sa, însă surse judiciare au șoptit jurnaliștilor că Meleșteu ar avea calitate de suspect în dosarul privind finanțarea ilegală a unei tabere politice a TSD Argeș.
 
Luat la întrebări de jurnaliști, Meleșteu a preferat să intre în sediul DNA fără a face declarații jurnaliștilor prezenți la DNA.

UPDATE ora 16.08:


Oficial de la DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul
 
MELEȘTEU CRISTIAN, director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, pentru comiterea infracţiunilor de :
- abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- uz de fals.
 
În  ordonanța prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale se arată există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2013, suspectul Meleșteu Cristian, în calitate de director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și sub pretextul desfășurării proiectului studențesc ED-ECO Sport,  a organizat la un hotel din Poiana Brașov o tabără politică de dezvoltare personală și leadership pentru organizația de tineret a unui partid politic.
Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor peste 100 de participanți, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfășurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului și Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formațiunea politică.

De menționat este că o mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenți ai unei facultăți din Pitești care nu au participat la acel eveniment decât pe „hârtie”.
 
            Suspectului Meleșteu Cristian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

 
            Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.