Stiri calde

Fost viceprimar din județul Tulcea, trimis în judecată de procurorii DNA Constanța. Ce au stabilit anchetatorii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
 
NĂSTASE CORNEL, pentru comiterea a două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, din care una în formă continuată;
 
NĂSTASE STELIAN, tatăl primului, la data faptelor viceprimar al Primăriei Comunei Văcăreni, jud. Tulcea, sub aspectul comiterii a două infracțiuni de instigare la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, din care una în formă continuată.
 
Potrivit DNA Constanța, din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în luna iunie 2010, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpatul Năstase Cornel a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, mai multe documente și declarații false în sensul că utilizează suprafața de 64 ha teren arabil, obținând astfel pe nedrept subvenții din bugetul general al Uniunii Europene în valoare de 25.000 euro.

În perioada 2010-2012, același inculpat a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) trei cereri unice de plată la care a atașat documente și declarații false în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.

Prin aceste demersuri, inculpatul Năstase Cornel a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 193.730,84 lei.

Pe toată durata activității infracționale, inculpatul Năstase Cornel a acționat la instigarea tatălui său care, ulterior, l-a sprijinit în demersul său, atât moral cât și material, prin punerea la dispoziție a înscrisurilor false.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma reprezentând contravaloarea integrală a finanțării nerambursabile, respectiv 105.906,96 lei, la care se adaugă dobânzi și penalități calculate de la momentul decontării sumelor și până la data plății efective.

De asemenea, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultura s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 193.730,84 lei la care se adaugă dobânzile prevăzute de legislația în vigoare .
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului Năstase Stelian.

De asemenea, s-a mai dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra oricăror alte bunuri prezente sau viitoare ale inculpaților care vor exista în patrimoniul acestora la momentul aducerii la îndeplinire a măsurilor asigurătorii, până la concurența sumelor de 193.730,84 lei și 25.000 de euro.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Martor într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre Un investigator sub acoperire, audiat în procesul lui Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit

17 Mar 2019 639

Unul dinstre suspecții din dosarul ce vizează un contract de reabilitare a tronsonului de cale ferată Constanța-București și-a recunoscut vinovăția

15 Mar 2019 295

Procurorul DNA care s-a sinucis, anchetat într-un dosar exploziv

15 Mar 2019 630

UPDATE Un procuror DNA s-a sinucis. S-a aruncat de la etaj. Prima reacţie a DNA

15 Mar 2019 596

Funcționar ANAF urmărit penal pentru luare de mită. Ce au stabilit procurorii DNA

14 Mar 2019 443

Medic militar, trimis în judecată pentru luare de mită

14 Mar 2019 1589

Dosarul Tel Drum va fi instrumentat în continuare de DNA. Decizia luată de Parchetul General

13 Mar 2019 424

Un procuror din Constanţa a plecat din DNA - structura centrală

13 Mar 2019 906

Procurorul care l-a anchetat pe Ioan Oltean se retrage la Constanța

12 Mar 2019 448

Călin Popescu-Tăriceanu, față în față cu secretarul general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo. Ce teme au fost abordate

12 Mar 2019 426

Amânare în dosarul în care fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicușor Constantinescu a cerut eliberarea condiționată

11 Mar 2019 763

Continuă protestele în justiția din Constanța

11 Mar 2019 658

Sute de clujeni au ieșit în stradă. Au manifestat pentru independența Justiției

10 Mar 2019 500

Ce spune Laura Codruța Kovesi despre acuzaţiile care îi sunt aduse în dosarul în care este învinuită pentru constituire de grup infracţional organizat

08 Mar 2019 345

Administratorul unei societăți comerciale, trimis în judecată de DNA Constanţa

08 Mar 2019 625