Stiri calde

Fostul finanţator al clubului Dinamo, Cristian Borcea nu scapă de închisoare. Ce au decis magistrații. Decizia este definitivă

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv joi cererea fostului finanţator al clubului Dinamo Cristian Borcea de a fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Rahova, informează Agerpres.ro

Tribunalul a respins contestaţia depusă de Borcea şi a menţinut decizia Judecătoriei sectorului 5, instanţa care a stabilit în luna aprilie că omul de afaceri nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat.

Borcea are dreptul să depună o nouă cerere de eliberare condiţionată în luna septembrie.

Fostul finanţator al clubului Dinamo a încercat să-i înduplece pe judecători susţinând că are de întreţinut 9 copii, dintre care 8 sunt minori, a "conştientizat" fapta comisă şi a plătit prejudiciul care i se impută.

El a invocat în cererea de eliberare că a avut sprijinul familiei, a fost vizitat de copii, cu excepţia celor două fiice care abia s-au născut în luna martie şi pe care încă nu le-a cunoscut, iar cu cei stabiliţi în America a ţinut legătura prin intermediul internetului, aceştia vizitându-l iarna şi vara când au venit în ţară. În plus, acesta a precizat că se ocupă de întreţinerea tuturor celor 9 copii ai săi.

Avocaţii lui Borcea au invocat şi problemele de sănătate ale acestuia, omul de afaceri având "un cord operat cu bypass coronarian dublu", fiind internat la un moment dat la Spitalul Floreasca.

În timpul procesului de la instanţa de fond, Borcea a declarat faptul că a conştientizat fapta comisă, aspect dovedit prin aceea că a achitat ambele prejudicii, chiar înainte ca ANAF să emită încheiere sau o înştiinţare în acest sens, plătind inclusiv penalităţi din anul 1998, de peste 2 milioane de euro, iar în al doilea dosar penal a întreprins demersuri la ANAF în vederea achitării acestuia.

De asemenea, Borcea a afirmat că a executat pedeapsa atât în regim deschis, semideschis, cât şi închis, perioadă în care a prestat activităţi lucrative, cu excepţia lunilor în care a fost internat ca urmare a problemelor de sănătate, lucrând la atelierul mecanic, la spălătorie şi la curăţenie.

Cristian Borcea are o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare, rezultată în urma contopirii pedepselor primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi în dosarul transferurilor din fotbal. 

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cale extraordinară de atac Cristian Borcea, inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, nemulțumit de pedeapsă (document)

20 Nov 2019 375

Magistrații Tribunalului Ilfov au aprobat eliberarea condiționată a lui Cristian Borcea

06 Nov 2019 499

Cristian Borcea, condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, află azi dacă părăsește închisoarea

06 Nov 2019 2981

Terenurile ce aparţineau lui Jules Movilă Cristian Borcea, Camboianu, Giurgiucanu şi Habitat şi Ambient SA, executaţi silit în cazul retrocedărilor suprapuse din Constanţa

03 Oct 2019 1795

La un pas de libertate. Ce veste a primit Cristian Borcea de la comisia de eliberări de la spitalul penitenciar Rahova

03 Apr 2019 682

Ce pedeapsă are de executat Cristian Borcea după ce instanța a contopit pedeapsa din Dosarul Retrocedărilor și cel al Transferurilor

18 Mar 2019 675

Unul dintre condamnații în dosarul retrocedărilor ar fi plecat la Monte Carlo. Despre cine este vorba

08 Feb 2019 1356

UPDATE. Condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor, Cristian Borcea s-a predat în această dimineață la Poliție. Se întoarce în spatele gratiilor

08 Feb 2019 1981

UPDATE. Condamnări în Dosarul Retrocedărilor de la Constanţa

08 Feb 2019 7025

Cristian Borcea audiat azi în Dosar al Retrocedărilor din Constanța

16 Nov 2018 732

Cristian Borcea a achitat cauţiunea de două milioane de lei stabilită ca să poată rămâne în libertate

09 Nov 2018 442

Cristian Borcea, la DIICOT pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală

02 Nov 2018 806

UPDATE. Percheziţii DIICOT la Constanţa. Cine sunt cei vizaţi de anchetă (document)

02 Nov 2018 2277

Dezvăluiri Cristi Borcea. Ce a îndurat în închisoare „Din momentul în care intri acolo este o altă lume, nu poveşti nemuritoare”

03 Jul 2018 9022

Cristian Borcea a fost eliberat din închisoare. Ce a declarat la ieșirea din penitenciar

02 Jul 2018 1382