Fostul secretar de stat din MApN Otilia Sava și-a repostat imaginea cu generalul Didulescu în lacrimi. Acum doi ani electriza internetul

”Generalul Didulescu Constantin, veteran al Celui de-Al Doilea Razboi Modial, la câteva zile dupa piederea singurei lui fiice: "De-acum, Otilia, ești singura fiică care mi-a mai rămas".
 
Aceasta este explicația pe care o dă Otilia Sava unei fotografii din mai 2015, pe care fostul secretar de stat la Ministerul Apărăii a postat-o pe pagina sa de internet.

Imediat, după repostarea fotografiei în care Otilia Sava șterge lacrima de pe obrazul generalului, internauții au început să distribuie, să dea like-uri și să comenteze admirativ gestul său.

Povestea fotografiei

În urmă cu doi ani, în mai 2015, la Ministerul Apărării Naţionale a avut loc o festivitate organizată cu prilejul avansării la grad de general a şase veterani de război.

La ceremonial au luat parte şi cei mai buni elevi de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir“ din Breaza, olimpici naţionali şi internaţionali, care au terminat anul precedent de studii cu media generală 10.

Unul dintre generalii prezenţi nu şi-a mai putut stăpâni emoţia. Veteranul de război Constantin Didulescu, general-locotenent aflat la venerabila etate de 92 ani, a început să lăcrimeze.


A încercat cu mâinile tremurânde să-şi scoată batista de la pieptul încărcat de decoraţii. Otilia Sava, oficial MApN, i-a şters lacrimile generalului, cu un gest afectuos, ca de la fiică la părinte.

Generalul care a supravieţuit unui război plângea pentru că-şi pierduse unica fiică, cu doar o săptămână înainte. Otilia Sava a explicat culisele acelor gesturi.

„Suferinţa nu era a unui general-locotenent, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, ci a unui tată! Domnul Didulescu îşi pierduse unica fiică în urmă cu o săptămână. Pentru că suntem prieteni apropiaţi, de suflet, m-a rugat să nu ne despărţim niciodată. Copleşit de suferinţă, m-a strâns cu putere în braţe şi mi-a spus: «Otilia, tu eşti familia mea şi fata care mi-a mai rămas!»“, a spus atunci secretarul de stat care răspunde de relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului.


Cine este generalul Didulescu

Constantin Didulescu a luptat pe frontul de vest în cel de-al Doilea Război Mondial. A absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Infanterie din Bucureşti, la 15 aprilie 1944.
A fost înaintat la gradul de sublocotenent şi repartizat la Regimentul 31 din Calafat, pe funcţia de comandant de pluton.

Născut la 9 aprilie 1923, în Basarabi-Dolj, generalul-locotenent Constantin Didulescu este actualmente preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - sector 4 Bucureşti.

Imaginea cu generalul în lacrimi a electrizat și atunci, ca și acum internetul.

Probabil tocmai că este unică!

Foto: Facebook/Otilia-Sava

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegația Ligii Militarilor Profesioniști-întâlnire de lucru la Ministerul Apărării Naționale. Ce s-a discutat

06 Mar 2021 2903

Doi ani de la moartea generalului Constantin Didulescu!

03 Dec 2019 2452

„Cum te face bine sistemul din pix” Otilia Sava, fost secretar de stat în MApN, sare în apărarea unui militar rănit în Irak

15 Jul 2019 7873

Generalul-locotenent (rez.) Dumitru Prunariu, membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști

24 Nov 2018 2691

Fostul secretar de stat din ministerul Apărării, Otilia Sava, membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști. Mesaj emoționant transmis militarilor

22 Nov 2018 2632

Otilia Sava, fost secretar de stat la MApN, cu privire la polițistul suspectat de pedofilie Fiecare casă e un tribunal. Și câteva concluzii

09 Jan 2018 7936

Armata României a dat, ieri, ultimul onor unuia din marii săi generali. Ce spune, Otilia Sava, fost ministru secretar de stat în MApN

18 Aug 2017 14990

Ce face de azi, Otilia Sava, fost secretar de stat în MApN, după ce a fost schimbată din funcție. Aveți răspunsul

03 Apr 2017 34908

Fostul secretar de stat din ministerul Apărării, Otilia Sava, postare pe Facebook la plecarea din funcţie. Frumos şi emoţionant

30 Mar 2017 24482

Otilia Sava a fost schimbată. Cine este noul secretar de stat pentru creșterea calității vieții personalului la MApN

30 Mar 2017 19797

Apelul secretarului de stat din MApN, Otilia Sava, către militari. Nu părăsiţi sistemul. Ce s-a realizat ca urmare a întâlnirii cu delegaţia LMP

12 Mar 2017 86742

Ministrul Apărării despre întâlnirea cu delegația Ligii Militarilor Profesioniști. Cine a fost de la Constanța. Ziua de ieri una istorică

31 Jan 2017 10505

Întâlnire între reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi cei ai FCSB

16 Mar 2016 1720

George Becali și conducerea MApN au discutat despre evaluarea brandului „Steaua București”

16 Mar 2016 2544

Teatrul Metropolis, la M.Ap.N., cu ocazia Zilei internaţionale a femeii

07 Mar 2016 1651