Fotbalul susţine viaţă, România susţine Bulgaria

Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR) are relaţii de colaborare şi susţinere reciprocă cu organizaţii similare din Europa. La baza acestor relaţii stau schimbul de experienţă şi bune practici, de susţinere reciprocă în promovarea şi dezvoltarea activităţii de transplant, precum şi de creştere a calităţii vieţii pacienţilor cu transplant.
 
În acest context, ATR participa la un turneu de fotbal în Bulgaria, cu o echip[ mixtă formată din pacienţi cu transplant – donatori – medici transplantologi – foşti jucători de fotbal, în total 16 persoane. În competiţie sunt echipe din Bulgaria, România şi Turcia.
 
Turneul se desfăşoară în perioada 01 – 03 mai 2015 la Sofia şi are că obiectiv promovarea donării de organe în scop terapeutic şi schimbarea atitudinii publice faţă de donare. Organizatorul este Ministerul Sportului din ţară vecină, evenimentul desfăşurându-se sub patronajul premierului Boyko Borisov şi cu susţinerea înaltelor oficialităţi politice şi medicale din ţară gazdă. De asemenea, sunt invitate personalităţi publice din ţările participante la turneu şi va fi prezent preşedintele World Transplant Games Federation, Mr. Olivier Couster.
 
În ultimul an, în ţară vecină, s-au făcut 20 de transplanturi (renale şi de ficat). Lipsa donatorilor şi a măsurilor organizatorice de eficientizare a activităţii de transplant i-a făcut pe pacienţii care au avut şansa să beneficieze de un transplant să apeleze la prieteni pentru a atrage atenţia asupra acestor lucruri. În lupta lor pentru a se face auziţi ATR se alătură şi răspunde prezent la strigătul de ajutor al Uniuni Bulgare a Transplantaţilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Meci de fotbal pe plajă la Mamaia, în sprijinul celor care aşteaptă un transplant

31 Jul 2015 2321

Fotbalul susţine viaţa, România susţine Bulgaria

29 Apr 2015 1097

Saturn găzduiește „Școala de vară a pacienților cronici”

22 Aug 2014 1832

Comunicat de presă – Scoala de vara a pacientilor cronici - 14.08.2014

14 Aug 2014 2022