Navă monitorizată de marina rusă Fregata franceză La Fayette, în apele Mării Negre

Marina rusă monitorizează atent fregata franceză La Fayette, care a intrat în Marea Neagră şi se îndreaptă spre nord, în direcţia apelor teritoriale ale Ucrainei, a declarat miercuri pentru RIA Novosti o sursă din Statul Major General al Marinei, relatează Sputnik, conform gandul.info.
 
 "Fregata La Fayette a intrat în Marea Neagră ieri seară. În prezent, aceasta navighează în apropierea coastelor de vest şi se îndreaptă spre nord. Pentru moment, deplasările sale nu au nimic extravagant, având în vedere că un convoi de nave NATO a participat recent la exerciţii în această regiune, în apele din apropierea porturilor Varna (Bulgaria) şi Constanţa (România)", a precizat sursa citată.
Conform sursei, Marina rusă monitorizează "în mod automat" deplasările tuturor navelor care evoluează în Marea Neagră, dar este "deosebit de atentă" în cazul fregatei franceze.
 
"Dacă se deplasează spre nord, înseamnă că se îndreaptă spre apele teritoriale ale Ucrainei. Urmărim cu multă atenţie", a subliniat sursa militară.

Sursă foto: it.wikipedia.org

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rusia, cu ochii pe fregata franceză din Marea Neagră

20 Nov 2017 1997