Ministrul Mediului „Fumul de la Cernobîl nu ajunge în România în următoarele trei zile”

 
Ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu a anunţat astăzi, după întrunirea Comitetului ministerial de urgenţă, că fumul degajat de incendiul de la Cernobîl nu va ajunge în România în următoarele 72 de ore, informează România TV.

Graţiela Gavrilescu a anunţat că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor monitorizează prin Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului nivelul de radioactivitate al factorilor de mediu. În acest sens, aceasta a menţionat că până acum aceste valori sunt de aproximativ cinci ori mai mici decât limitele admise.

„Din analiza datelor furnizate de specialişti rezultă că fumul degajat de incendiu nu va ajunge pe teritoriul României în următoarele 72 de ore. Am dispus, în cadrul Comitetului, supravegherea atentă a monitorizării continue a nivelului de radioactivitate şi în următoarele zile. În acelaşi timp, vă informez că, potrivit informaţiilor primite de la Ministerul Afacerilor Externe, în zona Centralei de la Cernobîl, precum şi în zona Kievului, nu au fost depăşite valorile maxim admisibile pentru emisiile radioactive. Potrivit informării MAE, incendiul extins pe o suprafaţă de 320 de hectare a fost localizat şi stopat de autorităţile ucrainiene", a mai declarat ministrul Mediului.

Comitetul de urgenţă al Ministerului Mediului s-a întrunit miercuri după-masa pentru a discuta situaţia de la Cernobîl, unde s-a produs un incendiu în apropiere de centrala nucleară.




Sursa: România TV
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu puternic în apropierea Centralei Nucleare de la Cernobîl. Anunțul Ministerului Mediului

19 May 2022 1578

Suntem ameninţaţi sau nu Ministerul Mediului, despre incendiile de vegetaţie din zona Cernobîl

02 Jul 2015 2041

Incendiul de lângă Cernobîl a lăsat pustiu în urmă

02 May 2015 2102

Incendiul de la Cernobîl, stins după 36 de ore de la declanşare

30 Apr 2015 2128

Serviciul pentru Situații de Urgență Incendiul din apropierea centralei Cernobîl este „sub control”

29 Apr 2015 1893

Incendiu devastator la cea mai importantă bibliotecă universitară din Moscova (video)

31 Jan 2015 2690