Fură de pe plaja Modern în câteva secunde Hoţ la zece ani! Autorităţile ce fac?

Un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice pe faleza din apropierea plajei Modern a observat, aseară, un copil care s-a apropiat de un cearşeaf, a luat un rucsac negru, a mărit ritmul de mers şi se îndrepta către scările care duc spre hotelul Ibis.  La vederea jandarmilor, copilul a început să se agite şi a fugit, dar a fost prins după aproximativ 50 de metri.   
 
Iniţial, a declarat că rucsacul este al lui şi că se duce spre casă. Întrebat despre bunurile care se aflau în interior, acesta nu a putut da nici un răspuns, spun jandarmii. Aşa că a fost condus la locul de unde a sustras rucsacul, moment în care proprietarul a apărut şi a spus că a plecat la o terasă din apropiere pentru a cumpăra un suc şi a lipsit cîteva minute. În rucsac se afla un telefon de ultimă generaţie, un carnet de elev şi suma de 30 de lei.
 
Făptaşul, în vârstă de zece ani este anchetat pentru furt. Direcţia pentru Protecţia Copilului este de aşteptat să ia măsuri urgente şi exacte în cazul delincvenţei juvenile, care pare scăpată de sub control în Constanţa. Adesea, copiii trimişi de mici la furat pe străzile din Constanţa scapă fără niciun fel de mustrare şi devin, ulterior, infractori notorii. Justiţia nu poate lua măsuri, având în vedere vârsta lor fragedă, însă inspectorii Protecţiei Copilului se "spală pe mâini" în majotitatea cazurilor, anunţând că au declanşat anchete sociale şi nu pot lua minorii din sânul familiilor. Totuşi, ei ar putea fi uşor internaţi în centre sociale, atât timp cât inspectorii vor să demonstreze că micii infractori provin din familii unde nu învaţă altceva decât să fure.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tineri prinşi de jandarmi după ce au spart o maşină, lângă plaja Modern

31 Jul 2015 2258

Depistați de jandarmii constănțeni Au furat dintr-un autoturism în zona plajei Modern

30 Jul 2015 2157

Profitând că proprietarul se află în apă Un individ a încercat să fure o maşină de pe plaja Modern

13 Aug 2014 1906