Generalul de flotilă aeriană Vasile Toader, prezent la Simpozionul Forţelor pentru Operaţii Speciale

Capitala Spaniei, Madrid, a găzduit, în perioada 25-27 septembrie, Simpozionul Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) cu tema “Europe: Bridging Continents through Trust”, organizat de Fundaţia Global Special Operations Forces (Global SOF).

La această ediție, Armata României a fost reprezentată de generalul de flotilă aeriană Vasile Toader, locţiitorul pentru operaţii al şefului Statului Major al Apărării, şi de colonelul Claudiu-Ovidiu Dobocan, locţiitorul comandantului Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale.

Simpozionul a debutat, pe 25 septembrie, cu seminarul în domeniul Forţelor pentru Operaţii Speciale al statelor Uniunii Europene şi membre NATO, dedicat îmbunătăţirii schimbului de informaţii în interiorul organizaţiilor menţionate şi conştientizării problemelor comune din acest domeniu, oferind o oportunitate unică pentru reprezentanții FOS din țările NATOși UE de a se întâlni și discuta pe teme de interes în vederea realizării unei mai bune cooperări.

Pe timpul discuțiilor și activităților, membrii delegației române au reafirmat respectarea și continuarea angajamentelor asumate de forțele pentru operații speciale ale Armatei României, în cadrul operațiilor desfășurate în teatrele de operații. 
 
Simpozionul Forţelor pentru Operaţii Speciale, organizat anual, aduce împreună lideri din domeniul militar, guvernamental şi academic, într-un cadru specializat, pentru a identifica şi discuta viitoare provocări. Ediţia de anul trecut a evenimentului a avut loc la Bucureşti şi a atras peste 350 de participanţi din 22 de ţări.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident mortal provocat de un militar în județul Constanța. Generalul Cătălin Băhneanu, rănit. S-a cerut rejudecarea

28 Dec 2020 9628

Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, rănit la Constanţa Accident cu doi morți pe DN 22C. Militar condamnat definitiv. Cererea de reanalizare a dosarului, respinsă (video)

03 Aug 2020 5850

Cine este pilotul avansat, ieri, post mortem, la gradul de general de flotilă aeriană. Eroul și-a sacrificat viața pentru a salva alte vieți (foto+video)

28 Mar 2018 22438

Comandorul Aurelian Cojocaru, avansat post-mortem de președintele Klaus Iohannis

27 Mar 2018 1485

Avansări în grad la STS, SPP și Forțele Aeriene. Pe cine a avut în vedere președintele Iohannis. Cine a devenit general. Ce general a fost avansat la gradul următor

03 Dec 2017 7184

Imagini de la eveniment. Generalul de flotilă aeriană Gheorghe Constantin a fost condus pe ultimul drum. Sicriul a fost transportat pe un afet de tun (galerie foto)

15 Nov 2017 2506

Generalul de aviație (r) Gheorghe Constantin, înmormântat astăzi la Cimitirul Central din Constanţa

15 Nov 2017 2599

Generalul de flotilă aeriană Viorel Pană este noul șef al Statului Major al Forţelor Aeriene. Ce funcții a mai ocupat acesta

12 Oct 2017 3651

Generalul Cătălin Băhneanu, rănit în accidentul de la Ştefan cel Mare, va fi externat mâine

21 Feb 2017 3385

Generalul Cătălin Băhneanu, rănit în accidentul de la Ştefan cel Mare, transportat cu elicopterul în Bucureşti

25 Jan 2017 3092

Cine este generalul Cătălin Băhneanu, rănit în accidentul de astăzi

25 Jan 2017 22397