Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa Educaţia, ignorată de Guvernul Ponta!

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a reacționat într-o declarația politică depusă astăzi la Camera Deputaților, față de reformele în educație ale Guvernului Ponta.
„Unul dintre domeniile cele mai importante ale României, educația, este complet ignorat de Guvernul Ponta. Un proiect de lege iniţiat de PSD şi PP-DD, aflat acum în discuţie în Senatul României, privind drepturile copiilor cu dizabilităţi, a stârnit o reacţie negativă din partea celor care profesează în învăţământul special, dar şi din partea specialiştilor în acest domeniu, pentru că poate duce la dispariţia învătămîntului special”, susține parlamentarul liberal. Potrivit declarațiilor deputatului Gheorghe Dragomir, un memoriu a fost depus la Guvernul României de către Departamentul Facultăţii de Psihopedagogie Specială al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi de către Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Universităţii Bucureşti prin care se explică pe larg lacunele acestui proiect legislativ. Semnatarii memoriului subliniază faptul că se crează confuzii în definirea intervenţiei timpurii faţă de educaţia timpurie, sunt încălcate principiile normalizării, integrării şi incluziunii şcolare. Propunerile Guvernului privind înfiinţarea Centrelor de Intervenţie Timpurie şi a Şcolilor de abilităţi încalcă prevederile ONU ce privesc persoanele cu dizabilităţi. „Victor Ponta și PSD sunt atât de preocupați de acapararea tuturor instituțiilor și de negocieri pentru a se menține la putere, cum este cazul creării noilor majorități cu PPDD, încât problemele reale ale societății românești rămân în continuare nerezolvate. Confruntat din nou cu problemele profesorilor, orice premier responsabil ar fi lăsat deoparte toate preocupările de ordin politic și s-ar fi implicat urgent pentru a găsi soluții pe termen lung pentru cadrele didactice.
Victor Ponta este un premier iresponsabil, iar guvernarea sa este una nocivă, în condițiile în care în acest moment nu ne putem permite să nu realizăm reforme majore în acele domenii de care se leagă viitorul României”, afirmă liderul PNL Constanța. Acesta a reamintit faptul că, la rândul său, Comisia Europeană a criticat modul în care Guvernul Ponta gestionează situația educației. „Executivul de la Bruxelles s-a declarat nemulțumit de faptul că nu au fost identificate fonduri pentru a redresa situația îngrijorătoare a abandonului școlar, iar eliminarea disparităților dintre nevoile pieței muncii și pregătirea oferită în școli, deși a fost un angajament asumat de România, continuă să fie ignorată de guvernarea PSD”, mai spune deputatul PNL de Constanța.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Mai multe persoane fizice au obținut terenuri de la Primăria Saligny

21 Mar 2024 376

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 12 februarie 2024

13 Feb 2024 657

Lideri de sindicat din serviciile de ambulanță, în greva foamei! Vor fi proteste la mai multe Servicii de ambulanță din țară

21 Nov 2023 760

UPDATE Echipa Under-15 a Farului Constanța s-a calificat în semifinalele Ligii Elitelor (GALERIE FOTO)

09 May 2023 1521

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 20 ianuarie 2023

27 Jan 2023 1598

Societatea de Ştiinţe Istorice din România, filiala Constanţa Elevi constănțeni, premiați la concursul național „Patrimoniul cultural, istoric și natural- Zestrea comunităților locale”

25 Jul 2021 2380

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 octombrie 2019

24 Oct 2019 3324

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 octombrie 2019

16 Oct 2019 3254

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 septembrie 2019

04 Sep 2019 3276

CLM a votat. Oameni politici şi foşti jurnalişti, în Consiliul de Administraţie al RAEDPP (galerie foto)

28 Sep 2018 2911

Primarul George Scupra, replică edilului Făgădău „Suntem onorați că simte nevoia să compare investițiile din Constanța cu cele din Ovidiu“

16 Feb 2018 3680

Prin Societatea de Științe Istorice din România, filiala Constanța Au fost acordate Premiile „Virgil Coman“ și „Gheorghe Dumitrașcu“ (galerie foto)

27 Jan 2018 3925

Histria Comimpex 97 şi Histria Industry, absorbite de Halmiris Trade SRL. Legături cu ex-preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir

14 Aug 2017 3717

UPDATE Liberalii constănţeni joacă la cacialma? Fostul preşedinte Dragomir şi primarul de la Mangalia au semnat moţiunea Buşoi! (galerie foto)

16 May 2017 3683

Revista presei locale

28 Apr 2017 4932