Gigantul american ADM sporește capacitatea de export cu preluarea terminalelor din Portul Constanța

 
Conglomeratul agroin­dus­trial american Archer Daniels Midland Company (ADM), unul dintre cei patru giganţi ai comerţului mondial cu materii prime agricole, a ajuns la un acord pentru preluarea termi­nalelor de cereale North Star Shipping şi Minmetal din portul Con­stanţa de la oamenii de afaceri români Liviu Ghebaur (50 de ani) şi  Ion Vasile (50 de ani).

ADM era deja implicat în North Star Shipping printr-o participaţie de 22%, restul pachetului de acţiuni fiind îm­părţit între Liviu Ghebaur (53%) şi Ion Vasile (25%). Americanii aveau de­ja şi jumătate din Minmetal prin ve­hi­culul Omega Capital, restul acţiu­ni­lor fiind deţinute de North Star Shipping.

Activele includ zece dane de nave, 330.000 de tone de capacitate de stocare de cereale, terminale de export capabile de încărcare sase milioane de tone pe an si doua macarale plutitoare pentru a transfera cereale pentru nave maritime, scrie producer.com.
 
În 2011, compania a cumpărat o rețea de lifturi de cereale de-a lungul fluviului Dunărea în România, iar acum operează șase bărci de remorcare și 50 de barje pe căi navigabile.
 
Tranzacția este ultima mișcare pentru ca ADM să își extindă rețeaua de manipulare cereale la nivel mondial.


Citește și ACŢIUNILE LA TERMINALELE NORTH STAR SHIPPING ŞI MINMETAL DIN PORTUL CONSTANŢA, PRELUATE DE ADM



UN GIGANT AMERICAN PREIA DOUĂ TERMINALE DIN PORTUL CONSTANŢA DE LA LIVIU GHEBAUR ŞI ION VASILE




Sursa: producer.com
 

 
 
 
  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL, Gas Port Oil și Gazzo Premium SRL

20 Jan 2024 3555

Acţiunile la terminalele North Star Shipping şi Minmetal din Portul Constanţa, preluate de ADM

06 May 2015 3666