Globurile de Aur 2019. Cine sunt favoriții din acest an

Sezonul premiilor atribuite de industria cinematografică şi de televiziune de la Hollywood este deschis de cea de-a 76-a ediţie a Globurilor de Aur, duminică seară, la Los Angeles, în cadrul unei gale prezentate de Andy Samberg şi de Sandra Oh.

"Toată lumea este deprimată şi poate că acesta este un bun motiv să mai şi râdem puţin şi să petrecem", a declarat Andy Samberg pentru The Hollywood Reporter.

Producţii care au atras publicul, precum "A Star is Born", "Black Panther", "Bohemian Rhapsody" şi "Mary Poppins Returns", intră în competiţie pentru principalele premii ale galei organizate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA) sub forma unei "cine informale" la hotelul Hilton din Beverly Hills. De această dată, conform organizatorilor, mesajele politice nu vor mai face parte din gală.

Laureaţii Globurilor de Aur vor contura şi lista favoriţilor la Oscar. Însă, pronosticurile în această privinţă sunt întotdeauna delicate. Spre deosebire de Oscaruri şi de alte competiţii de profil, nu profesioniştii din industria filmului şi televiziunii sunt cei care votează, ci sutele de membri ai HFPA.

Anul acesta, premiul onorific Cecil B. DeMille pentru întreaga activitate dedicată cinematografiei este primit de Jeff Bridges, unul dintre actorii cei mai "puţin apreciaţi" atunci când vine vorba despre premii. Actorul american a interpretat roluri de neuitat în filme precum "Crazy Heart", "True Grit", "Hell or High Water" şi "The Big Lebowski" - cel din urmă devenind un film cult tocmai datorită interpretării pe care Bridges i-o dă nonşalantului Jeffrey "The Dude" Lebowski.

Preşedintele HFPA, Meher Tatna, a precizat într-un comunicat că Jeff Bridges "a reuşit să cucerească inimile şi minţile" oamenilor din întreaga lume care i-au văzut filmele.

Jeff Bridges, în vârstă de 69 de ani, a câştigat un Glob de Aur în 2010 la categoria rezervată celui mai bun actor cu filmul "Crazy Heart". În discursul de acceptare a Globului de Aur, Bridges remarca faptul că simte cum i se fisurează "soclul" de actor subapreciat în ceea ce priveşte premiile. În acelaşi an, starul american a câştigat cu acelaşi rol şi singurul său premiu Oscar. Jeff Bridges a mai fost nominalizat la Globul de Aur cu rolurile din "Starman", "The Fisher King", "Contender" şi "Hell or High Water".

Ceremonia din acest an mai aduce ceva nou. Statuetele primite de laureaţi arată altfel. Globurile de Aur sunt de acum mai mari şi mai aurii şi sunt de două feluri: cele oferite laureaţilor la categoriile rezervate filmului şi televiziunii sunt complet placate cu aur de 24 de carate, în timp ce premiile onorifice Cecil B.de Mille şi Carol Burnett - un trofeu aflat în acest an la ediţia sa inaugurală, atribuit actriţei Carol Burnett şi care recompensează o personalitate marcantă din industria de televiziune - au la bază un bloc de marmură neagră. De asemenea, începând de la această ediţie, pe fiecare premiu sunt gravate informaţii precum identitatea câştigătorului, categoria la care a câştigat şi anul atribuirii, fiecare statuetă devenind astfel unică.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează atât cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică, cât şi interpretări şi producţii de televiziune, devenite din ce în ce mai populare şi, prin urmare, din ce în ce mai creative şi mai profitabile.

Sursă: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Globurile de Aur 2024. „La revedere, Barbie!”

08 Jan 2024 799

Filmul Oppenheimer, câștigător la categoria cel mai bun film-dramă, în cadrul celei de-a 81-a gale a premiilor Globurile de Aur

08 Jan 2024 838

''Barbie'', în fruntea nominalizărilor la Globurile de Aur. Iată cine se mai află pe listă

07 Jan 2024 718

Blockbusterul estival "Barbie" și drama istorică "Oppenheimer", în fruntea listei cu producţii candidate la Globurile de Aur de la Hollywood

12 Dec 2023 1025

Filmele „The Fabelmans” și „The Banshees of Inisherin”, marile câștigătoare Globurile de Aur 2023. Lista completă a marilor câștigători ai galei

11 Jan 2023 1265

Starul hollywoodian născut în Constanța, Sebastian Stan, nominalizat la Globurile de Aur 2023 la categoria „cel mai bun actor într-o miniserie”

12 Dec 2022 3260

Globurile de Aur, organizate virtual în acest an. Lista câștigătorilor

01 Mar 2021 1802

Gala Globurilor de Aur din 2021 va avea loc în noaptea de duminică spre luni

28 Feb 2021 1452

Globurile de Aur 2021. Ce film a avut cele mai multe nominalizări

03 Feb 2021 1680

Globurile de Aur 2020 Lista completă a câștigătorilor. Cele mai bune filme și producții tv, premiate la Los Angeles

06 Jan 2020 2554

Globurile de Aur 2018. Lista completă a câştigătorilor. De ce au ales celebrităţile să poarte negru

08 Jan 2018 2294

Actorul Liam Neeson împlineşte 65 de ani

07 Jun 2017 2781

Seara premiilor Oscar la Hollywood!

26 Feb 2017 1846

Globurile de Aur 2017 Lista completă a câștigătorilor. Cele mai bune filme și producții tv, premiate la Los Angeles

09 Jan 2017 2373

Globurile de Aur 2016. Laureații. Actor român cu rol cheie într-un film premiat

11 Jan 2016 2922