Google Street View explorează adâncurile oceanelor

 
Camerele de filmat ale serviciului online Google Street View vor explora - după Groenlanda şi Amazonia - numeroase situri subacvatice de pe Terra, din 8 iunie, când se sărbătorește Ziua Oceanului Planetar. 

Cu ocazia acestei sărbători, gigantul american din domeniul internetului va inaugura o nouă aplicaţie care va permite explorarea a peste 40 de situri subacvatice, printre care se află Bariera de corali din Belize şi epava vasului german de tip cargo SS Antilla, care a fost scufundat în 1940 de două nave olandeze, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Acoperind peste 70% din suprafaţa Terrei, oceanul rămâne unul dintre ecosistemele cel mai puţin explorate şi unul dintre cele mai misterioase de pe planetă. El adăposteşte majoritatea formelor de viaţă de pe Terra. Totuşi, în ciuda importanţei sale vitale, oceanul este pe care să evolueze într-un ritm rapid, din cauza încălzirii globale, poluării şi pescuitului intensiv, determinând una dintre cele mai grave probleme de mediu cu care ne confruntăm în zilele noastre", au explicat Jennifer Austin şi Brian Sullivan, coordonatorii programului informatic Google Ocean, citaţi de site-ul Be Geek, potrivit romanialibera.ro.

Google, care nu doreşte să oprească seria acestor iniţiative de explorare online a planetei noastre, a anunţat, de asemenea, că a început să dezvolte o nouă aplicaţie, denumită Photo Sphere Camera. Potrivit site-ului Clubic.com, aplicaţia va permite realizarea unor fotografii cu o panoramă de 360 de grade cu ajutorul unor aparatede filmat obişnuite.

Astfel, utilizatorul care va avea posibilitatea de a accesa fotografii clasice şi panoramice va putea, de asemenea, să publice fotografii cu o panoramă de 360 de grade pe serviciul Google Maps. Noua aplicaţie ar trebui să fie lansată, afirmă experţii de la Google, în vara acestui an pe dispozitive mobile care folosesc sisteme de operare iOS şi Android.



Sursa: romanialibera.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzee din zona rurală a Dobrogei, promovate prin tururi virtuale 3D interactive (FOTO)

17 May 2023 1042

Mașina de la Google Street View, lovită de un tren (FOTO)

11 May 2023 1202

Delta Dunării poate fi explorată virtual, din această săptămână

30 Oct 2018 1607

Street View pe Dunăre

01 Apr 2015 1967

GOOGLE vine la Constanţa. Iată de ce

20 Jun 2014 1959