Gorghiu a cerut demisia lui Vâlcov

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a cerut astăzi, la Timișoara, demisia ministrului Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, argumentând că finanțele țării nu pot fi gestionate de o persoană suspectată de fapte de corupție, informează Agerpres.

„Din perspectiva juristului, respect prezumția de nevinovăție, dar, în același timp, ca cetățean al României cred că ar trebui să ținem, totuși, la prezumția de competență și de credibilitate, pe care fiecare membru al unui Cabinet — astăzi Ponta—, trebuie să o aibă (...) Cred că Finanțele țării nu pot fi gestionate de o persoană care este suspectată de săvârșirea faptelor de corupție, chiar dacă se bucură de prezumția de nevinovăție, pe care eu o respect", a afirmat Gorghiu.

Lidera liberalilor a citat din Raportul MCV din anul 2013 faptul că "este esențial pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care îndeplinesc funcții ministeriale să se bucure de încrederea publicului".

„În plus, ministrul de Finanțe este reprezentantul României în relațiile cu creditorii externi și cred că nu ne putem permite un asemenea deficit de credibilitate atunci când negociezi cu partenerii externi. (...) Îi cer demisia ministrului Darius Vâlcov. Nu pentru că eu cred că este vinovat, acest lucru îl va stabili Justiția, ci pentru faptul că este anormal ca, într-o democrație și într-un stat care se respectă, să stai cu un ministru care este suspectat de fapte de corupție, la Ministerul Finanțelor și în fața partenerilor externi', a declarat Alina Gorghiu, la Timișoara, unde a fost prezentă la o dezbatere organizată de PNL Timiș pe tema femeilor de succes în politică.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: pressalert.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.