Stiri calde

Grătare încinse în Parcul Tăbăcărie din Constanța. Polițiștii locali au aplicat sancțiuni. Unde este interzisă organizarea de picnicuri sau grătar (galerie foto)

Trei persoane care s-au apucat să frigă carne pe un grătar, amplasat în Parcul Tăbăcărie, au fost amendate contravențional cu suma de 1000 de lei,  duminică, 21 aprilie, de o patrulă a Direcției Generale Poliţia Locală

Potrivit Poliției Locale Constanța, în jurul orei 17.20, lucrătorii instituției au trecut prin zonă şi au observat persoanele în cauză, care defășurau activități de picnic într-un loc, care nu era destinat unor astfel de activități și consumau băuturi alcoolice pe domeniul public, iar în consecință au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.300 lei.

“Cu această ocazie, atragem atenţia tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: conform Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.
Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe strazi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitire şi oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens.
De asemenea, în zonele indicate pentru activităţile de picnic – zonele indicate in planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor, sunt permise activităţi de picnic, însă fără a se aprinde focul.
Conform actelor normative în vigoare , cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activităţi, pot fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei” - au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Pentru evitarea unor astfel de cazuri, înainte de a vă face planuri pentru o iesire în natură și delectarea cu un grătar amintiți-vă de Legea Picnicului!
Există anumite reguli de bază care trebuiesc respectate, altfel veți risca să primiți amenzi usturătoare.

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce amendă a primit un constănţean care facea grătarul în faţa casei

06 Sep 2018 1779

Constanţa. Bărbat, sancţionat de poliţiştii locali după ce a făcut un grătar pe domeniul public

01 Sep 2018 4948

Mai multe persoane aflate la un "grătar" ad-hoc pe bulevardul Brătianu au fost amendate de Poliţia Locală (video)

29 Jul 2018 2137