Cursele de Bergamo de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu nu vor fi afectate Grevă de avertisment la ROMATSA

 
Traficul aerian din România va fi dat peste cap azi, timp de două ore. Controlorii de trafic intră în grevă între orele 11.00 şi 13.00. Doar 30% dintre avioane vor mai zbura în acest interval orar. Zeci de zboruri programate pe aeroporturile din România vor fi întârziate. În plus, alte sute de curse care trec prin spaţiul aerian românesc vor fi deviate sau întârziate, informează România TV.
 
Greva vine într-un moment în care traficul aerian din România este într-o creştere puternică. Doar pe Aeroportul Otopeni, pe perioada grevei, sunt programate 22 de aterizări şi 18 decolări. Doar o treime din curse vor putea fi operate în intervalul programat. Alte sute de curse vor fi afectate.
 
În schimb, pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu” Constanţa, zborurile nu vor fi afectate, potrivit reprezentanţilor ROMATSA, citatţi de radiocontanta.ro. La Aeroportul Mihail Kogălniceanu, în acest interval orar este aşteptată să sosească (12.20), respectiv să plece (12.50) cursa de Bergamo (Italia).  
 
"Cerul patriei este survolat zilnic undeva la 2.500 de avioane, ajungem şi la 3.000, în 24 de ore. Orele la care se va întâmpla sunt ore la care traficul nu e mic. Deci putem să credem că peste 250, 300 de avioane vor fi afectate", a declarat Gabriel Tudorache, lider sindicat Romatsa.
 
O şedinţă a avut loc între şefii Romatsa şi Eurocontrol, organismul specializat în dirijarea traficului aerian. Eurocontrol stabileşte care sunt avioanele care vor beneficia de asistenţă în baza planului de zbor. Sindicaliştii se gândesc deja la următorul pas: o posibilă grevă generală.
 
"Am amânat cât se poate această grevă de avertisment. Dacă ajungem în momentul în care această grevă nu va soluţiona problema, e posibil să ne gândim mai departe", a precizat Gabriel Tudorache.
 
Protestul angajaţilor Romatsa este primul după anul 1995. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că şeful Romatsa refuză să negocieze cu ei despre revendicările legate de vârsta de pensionare sau de noua organigramă a regiei.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.