Grup infracţional organizat destructurat de poliţişti şi procurori Un constănţean prins cu cisterna la conducta de petrol din Mărăşeşti

 
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au efectuat  20 de percheziţii domiciliare, pentru prinderea în flagrant şi destructurarea unui grup infracţional organizat, care acţiona în mod coordonat în scopul comiterii de infracţiuni grave, respectiv furtul de produse petroliere din conductele magistrale, ce tranzitează judeţele Călăraşi, Vrancea, Galaţi şi Prahova. 

La data de 15 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Călăraşi, au desfăşurat o amplă acţiune pentru prinderea în flagrant a suspecţilor, fiind efectuate 20 de percheziţii domiciliare în judeţele Prahova (10), Călăraşi (1), Ilfov (1), Giurgiu (1), Ialomiţa (3), Constanţa (1), Vrancea (1), Galaţi (1) şi în municipiul Bucureşti (1).

Patru bărbaţi, dintre care doi din judeţul Prahova, unul din municipiul Constanţa şi unul din Bucureşti, au fost prinşi în flagrant la data 15 iunie, în localitatea Mărăşeşti, judeţul Vrancea, în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-o conductă magistrală. La faţa locului a fost găsit un autotren adaptat special pentru disimularea conţinutului, care conţinea peste 20 de tone de produs petrolier sustras.

Acţiunea s-a desfăşurat în sistem integrat, cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi BCCO Bucureşti - SCCO Giurgiu, SCCO Ialomiţa şi SCCO Ilfov, BCCO Constanţa, BCCO Ploieşti, BCCO Galaţi şi jandarmi din cadrul BSIJ Bucureşti şi IJJ Călăraşi, cu suportul logistic al SC Compet S.A. (societate căreia îi aparţin conductele magistrale).

Din cercetările efectuate în cauză rezultă că, modul de operare al grupării consta în achiziţia de terenuri, de regulă intravilane, unde montau instalaţii artizanale asupra conductelor magistrale ce transportă produse petroliere. Acestea erau ulterior racordate la conducte subterane care conduceau produsul petrolier sustras către locurile aflate în posesia suspecţilor. Ţiţeiul era transportat cu autotrenuri către diferiţi destinatari, de regulă societăţi comerciale, care activează în domeniul comercializării, transportării, prelucrării sau depozitării produselor petroliere, unde erau valorificate sub diferite forme.

Poliţiştii şi procurorii au identificat trei instalaţii artizanale cu ajutorul cărora se sustrăgeau produsele petroliere din magistrale, în judeţele Vrancea, Galaţi şi Călăraşi.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I..

Prejudiciul stabilit până în acest moment se ridică la peste 200.000 lei, urmând ca în urma cercetărilor să fie stabilit cu exactitate.


Activitatea suspecţilor a fost monitorizată din anul 2012.

Poliţiştii au pus în aplicare 21 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Călăraşi pentru audieri, procurorii DIICOT dispunând reţinerea pentru 24 de ore faţă de 4 suspecţi, iar faţă de un suspect au dispus măsura de a nu părăsi ţara.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Regret tragedia provocată!“ Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)

16 Apr 2024 24

Constanța Continuă modernizarea Parcului de la Gară – spațiul verde, extins cu 2000 mp

16 Apr 2024 82

Marți, 16 aprilie 2024 CSM Constanța - Steaua, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, în Cupa României. „Hai la meci!“

16 Apr 2024 124

Nadia Comăneci, întâlnire cu Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța. „O zi fericită alături de Nadia“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 159

IPJ Constanța În nici 24 de ore, accidente cu șoferi băuți sau drogați

16 Apr 2024 154

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 169

Din această noapte, încep lucrările pe bulevardul Mamaia din Constanța

16 Apr 2024 214

Primarul orașului Năvodari și Amira Evo SRL, chemați în instanță de Prefectul Județului Constanța

16 Apr 2024 165

Sofi Leader Invest SRL vrea să ridice un bloc de patru etaje la Constanța

16 Apr 2024 176

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 332

Stațiunea Mamaia și Orașul Constanța, nominalizate la Destinația Anului

16 Apr 2024 208

Termoficare Constanța Se sistează energia termică pentru o zonă a municipiului Constanța!

16 Apr 2024 213

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 247

RAJA Constanța Se oprește apa în Stațiunea Eforie Nord! Vezi când

16 Apr 2024 274

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Stațiunile Venus, Jupiter și Cap Aurora

16 Apr 2024 208