Stiri calde

Grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă, destructurat de procurorii DIICOT. Cum operau suspecții

La data de 17.04.2019, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracţionalităţii Transfrontaliere și Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant pe raza localităţii Slatina, judeţul Olt, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

 În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2018, un cetăţean sârb împreună cu alţi 3 suspecţi, cetăţeni români, au constituit un grup infracţional organizat care a acționat în mod coordonat în scopul săvârșirii unor infracțiuni din sfera contrabandei cu produse accizabile, respectiv ţigărete nemarcate sau marcate necorespunzător.

Din investigaţiile efectuate şi probele administrate până în prezent a rezultat faptul că membrii grupului infracţional au  colectat si achiziţionat   cantităţi mari de ţigărete nemarcate sau marcate necorespunzător, de la diferite persoane din mai multe judeţe situate în nordul ţării, precum şi din judeţul Dolj. Ţigaretele erau transportate apoi în municipiul Drobeta Turnu - Severin, depozitate în diferite locaţii şi, ulterior, comercializate către alte persoane.

Astfel, o parte din membrii grupului, aflaţi fie în nordul ţării, fie în judeţul Dolj, au colectat cantităţi foarte mari de ţigarete, nemarcate sau fără marcaje fiscale corespunzătoare, pe care le deţineau în scopul vânzării  ulterioare.

Membrii grupului din cel de-al doilea segment preluau de la aceştia cantităţi mari de ţigarete, pe care le transportau cu diverse autoturisme până la locurile de depozitare, după care le vindeau către persoane care le comercializau direct către consumatori.

S-a reţinut faptul că transportarea ţigaretelor s-a realizat în mod coordonant, folosindu-se un autoturism în care se afla baxurile cu ţigarete precum şi diferite alte autoturisme pe post de „antemergător”, scopul fiind acela de a evita o eventuală oprire în trafic a autovehiculului în care se aflau ţigaretele.

Al treilea segment era reprezentat de către persoane care achiziţionau cantităţi mici de ţigarete de contrabandă,  de la membrii grupului infracţional din palierul doi, în scopul vânzării directe către consumatori, în pieţe şi în alte zone din oraş.

În seara zilei de 17.04.2019, în jurul orei 21:55, într-o staţie de alimentare situată pe raza localităţii Slatina, judeţul Olt, au fost identificate două autovehicule, dintre care un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, şi o autoutilitară, înmatriculată în România, în care se aflau  trei persoane, suspecţi în cauză, doi cetăţeni români şi un cetăţean sârb.

În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, a fost descoperită, în compartimentul marfă, într-un spaţiu special amenajat în pereţi dublii, cantitatea de 23.000 pachete cu ţigarete, în valoare totală de 276.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, transmit procurorii.

Sursă foto: DIICOT

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT CInci percheziții domiciliare pe raza judeţului Constanța și una pe raza municipiului Cluj

17 May 2019 360

Percheziții ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de contrabandă. Mai mulți suspecți au ajuns după gratii

16 May 2019 291

Numiri în funcția de procuror şef adjunct la DIICOT. Cine sunt cei care vor ocupa funcțiile în următorii trei ani

15 May 2019 395

Suspecți de trafic de droguri de risc și etnobotanice, reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor (galerie foto)

14 May 2019 352

DIICOT. Percheziţii la un grup infracțional specializat în proxenetism și spălare a banilor

14 May 2019 322

Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți

13 May 2019 315

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

10 May 2019 372

Intervenție de urgență a pompierilor ISU Dobrogea. Au fost chemați să intervină pe strada Pescarilor din Constanța

09 May 2019 384

Fost ministru în Guvernul României otrăvit cu mercur? Procurorii DIICOT au demarat o anchetă

09 May 2019 423

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

09 May 2019 382

Captură impresionantă! DIICOT a descoperit sute de plante de cannabis în urma unor percheziţii

07 May 2019 329

DIICOT Bărbați, reținuți într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat și contrabandă calificată

06 May 2019 644

Județul Constanța Vamaioții, verificați de polițiștii antidrog. Ce au descoperit agenții

03 May 2019 1090

Suspecți de comiterea mai multor infracțiuni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Ce au stabilit anchetatorii

25 Apr 2019 283

DIICOT Bărbat, reținut pentru trafic de droguri de mare risc. Ce au găsit anchetatorii în locuința acestuia

19 Apr 2019 480