Stiri calde

Grupare specializată în trafic de persoane, destructurată de politişti (galerie foto)

 Ieri, 16 octombrie a.c., în cadrul echipei comune de anchetă cu poliția britanică - JIT, polițiștii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vrancea au efectuat simultan 15 percheziții domiciliare la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale transfrontaliere, specializată în trafic de persoane (8 în Londra, Anglia și 7 în județul Vrancea).
 
Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2015 - 2018, opt bărbați și patru femei, cu vârste cuprinse între 26 și 50 de ani, din județul Vrancea, ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în traficul de persoane, pe care le-ar fi exploatat, prin muncă, în Anglia.
 
Astfel, membrii grupului ar fi racolat, transportat și găzduit pe teritoriul statului englez sute de persoane, marea majoritate din România, pe care, prin inducere în eroare și abuz de autoritate, uneori prin violență, lipsire de libertate și reținerea documentelor de călătorie le-ar fi obligat să muncească, în folosul lor. În acest fel, membrii grupării ar fi obținut mari sume de bani și foloase materiale.
 
În fapt, membrii grupului infracțional ar fi intermediat, pentru alți cetățeni români, încheierea unor contracte de muncă în diferite domenii de activitate, în special în construcții, și le-ar fi oferit salarii mult mai mici decât cele obținute de la angajator, diferența fiind însușită de către aceștia în mod ilegal.Victimele ar fi fost cazate în condiții insalubre, iar hrana insuficientă.
 
În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea cercetărilor 6 autoturisme, 12.850 de lire sterline, peste 126.000 de lei, 500 de grame de bijuterii din aur, mai multe laptopuri și telefoane mobile, precum și documente și carduri bancare emise de autoritățile din Anglia.
 
Concomitent cu desfăşurarea acţiunii în România, s-a acţionat şi în Anglia, iar polițiști specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vrancea s-au deplasat la Londra, pentru a desfășura activități comune de anchetă cu poliția britanică.
 
Conform legislației române, bănuiții sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare de bani, iar, conform legislației britanice, aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de sclavie modernă.
 
Până în prezent, în urma activităților desfășurate, 4 persoane au fost depistate pe raza județului Vrancea, iar 8 pe teritoriul Angliei.
 
La acțiune au participat polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.
 
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

Sursa foto: Poliţia Română
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preot din Constanţa, acuzat de pornografie infantilă. Ce a declarat Arhiepiscopia Tomisului. Soţia a reacţionat

23 May 2019 239

DIICOT CInci percheziții domiciliare pe raza judeţului Constanța și una pe raza municipiului Cluj

17 May 2019 369

Percheziții ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de contrabandă. Mai mulți suspecți au ajuns după gratii

16 May 2019 296

Numiri în funcția de procuror şef adjunct la DIICOT. Cine sunt cei care vor ocupa funcțiile în următorii trei ani

15 May 2019 399

Suspecți de trafic de droguri de risc și etnobotanice, reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor (galerie foto)

14 May 2019 360

DIICOT. Percheziţii la un grup infracțional specializat în proxenetism și spălare a banilor

14 May 2019 326

Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți

13 May 2019 322

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

10 May 2019 375

Intervenție de urgență a pompierilor ISU Dobrogea. Au fost chemați să intervină pe strada Pescarilor din Constanța

09 May 2019 391

Fost ministru în Guvernul României otrăvit cu mercur? Procurorii DIICOT au demarat o anchetă

09 May 2019 431

Suspecți de trafic de droguri de mare risc reținuți de procurorii DIICOT. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

09 May 2019 387

Captură impresionantă! DIICOT a descoperit sute de plante de cannabis în urma unor percheziţii

07 May 2019 331

DIICOT Bărbați, reținuți într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat și contrabandă calificată

06 May 2019 650

Județul Constanța Vamaioții, verificați de polițiștii antidrog. Ce au descoperit agenții

03 May 2019 1092

Suspecți de comiterea mai multor infracțiuni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Ce au stabilit anchetatorii

25 Apr 2019 286