Tarom a venit cu o propunere Guvernul a aprobat cumpărarea unui avion prezidențial

 
Guvernul a aprobat cumpărarea unei aeronave pentru zborurile prezidenţiale, avionul urmând a fi ales în urma unei analize a unei comisii speciale condusă de ministrul Transporturilor, informează B1 TV.

 Astfel de tentative de achiziţionare a unei aeronave oficiale au mai avut loc în ultimii ani, însă fără niciun rezultat.

Aeronova va fi folosită în deplasările în strainatate de președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, dar și președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților.

O propunere există deja din partea Tarom. Este vorba despre un avion de tip Airbus A310, în valoare de 2-3 milioane de euro, însa pentru a ajunge la standardele necesare pentru a transporta înalți demnitari, se vor mai cheltui alte 2-3 milioane de euro.

Avionul poate avea la bord peste 200 de pasageri şi va putea fi folosit de înalţii demnitari pentru zboruri chiar şi de 12 ore.



Sursa: B1 TV
Sursa foto: turism.bzi.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România ar putea cumpăra avion prezidențial după scandalul deplasărilor lui Iohannis. Anunțul lui Ciolacu

25 Nov 2023 1058

Președintele României, Klaus Iohannis, a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța către Brazilia și Argentina (GALERIE FOTO)

17 Apr 2023 1469