Guvernul a decis Traian Băsescu va primi fosta vilă de protocol a Mioarei Roman

Traian Băsescu va primi de la Guvern propunerea de a se muta în vila din strada Gogol nr.2, acolo unde a locuit până recent Mioara Roman. Aceasta este oferta guvernamentală de reşedinţă pentru fostul şef al statului, care s-a aprobat în şedinţa de Guvern.

Guvernul îi acordă drept locuinţă de protocol fostului preşedinte Traian Băsescu vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit Mioara Roman. Un act normativ în acest sens a fost aprobat în şedinţa de miercuri a Guvernului, relatează România Tv.
 
Mai exact, hotărârea are a fost adoptată în şedinţa Executivului prevede trecerea imobilului din domeniul privat al statului în domeniul public al statului pentru a putea fi oferită ca locuinţă de protocol fostului preşedinte, potrivit unor surse RomaniaTV.net.
 
Conform surselor citate, Traian Băsescu nu şi-a dat acordul pentru a locui în vila din strada Gogol, nr. 2.
 
"După ce se va adopta hotărârea prin care imobilul va fi trecut în proprietea publică a statului, se va face propunerea  către fostul preşedinte Traian Băsescu", au mai declarat sursele citate, pentru rtv.net.
 
Vila în care locuieşte Mioara Roman a fost trecută de Guvern, în februarie 2011, din domeniul public în cel privat al statului. Mioara Roman a părăsit recent vila din strada Gogol nr. 2, pe care o ocupa din 1990, la somaţia RA-APPS, din cauza datoriilor la chirie.
 
Soţia fostului premier susţinea că, din 2009, era obligată să plătească o chirie lunară de 6.000 pentru vila din Primăverii, în condiţiile în care ea trăieşte dintr-o pensie de 1.800 de lei. Conflictul cu RA-APPS a a ajuns în instanţă.
 
Familia Roman s-a mutat în vila din Primăverii, care iniţial a aparţinut ICRAL, în 1990, atunci când Petre Roman a devenit premier. În 1996, clădirea a intrat în patrimoniul RA-APPS, în urma unei hotărâri de Guvern.
 

Pe 13 ianuarie, fostul preşedinte Traian Băsescu a trimis Guvernului o plângere administrativă prealabilă în care avertizează că se va adresa instanţei judecătoreşti dacă nu i se acordă o locuinţă ca reşedinţă şi un cabinet de lucru, spunând că el a agreat cele două vile din Snagov propuse, dar nu a primit răspuns.
 
La 7 ianuarie, Guvernul a prezentat o listă transmisă, în luna decembrie, de RA-APPS către Traian Băsescu incluzând şapte case pe care acesta să le utilizeze ca reşedinţă după încheierea mandatului de preşedinte al ţării, printre care şi două vile în Snagov, Guvernul spunând atunci că Băsescu a refuzat unele dintre case şi nu a răspuns pentru altele.

 
Legea prevede că locuinţa de protocol nu poate fi reşedinţa pe care titularul a avut-o ca preşedinte în funcţie. Traian Băsescu trebuie să părăsească vila Lac 3 în maximum 60 de zile de la încheierea mandatului prezidenţial, respectiv până la 21 februarie.
 
Sursa: rtv.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.