Cum își recuperează banii firmele sancționate de ANAF Guvernul renunță la impozitarea bacșișului

 
Asta înseamnă că va fi eliminată și obligația de a emite un bon separat pentru banii lăsați de client chelnerului, frizerului sau taximetristului. Decizia de a fost luată în urma unei întâlniri a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, cu reprezentanții patronatelor din turism și din taximetrie.

În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că actuală reglementare nu acoperă toate situațiile. Eliminarea efectivă a prevederilor privind bacșișul va fi făcută de Parlament, atunci când va dezbate Ordonanța de Urgență numărul opt prin care Guvernul a introdus aceste prevederi.

Ministrul Finanțelor speră că eliminarea impozitării bacșișului să devină efectivă de la 1 iunie. Până atunci însă, localurile trebuie să aplice actuala reglementare și să dea bon pentru bacșiș. După 1 iunie patronii trebuie să fie foarte atenți, pentru că vor fi păstrate regulile privind închiderea unităților care au diferențe de bani în casele de marcat față de sumele înregistrate.

Din 2016 ar putea reveni impozitul forfetar

 Ministerul Finanțelor Publice a reluat discuțiile cu mediul de afaceri privind impozitul forfetar și intenționează să îl introducă în Codul fiscal pentru a intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, a anunțat vineri ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.
„A fost și o discuție despre impozitul forfetar, foarte mult solicitat de cei din piață. A fost un proiect de act normativ anul trecut, a trecut de Senat, dar a fost respins în Cameră Deputaților. A rămas că până săptămâna viitoare dânșii să se uite din nou pe acest act normativ și odată ce avem cu toții un punct de vedere comun să încercam în Cameră Deputaților, acolo unde este Codul Fiscal în dezbatere, să adăugăm acest amendament, astfel încât de la 1 ianuarie să îl putem aplica dacă acest lucru se dorește și într-adevăr este benefic pentru economie", a explică  a explicat ministrul Finanțelor.

 În opinia sa, introducerea unui astfel de impozit va fi benefică pentru toți actorii implicați.

 „Dacă se va realiza, și eu sper foarte mult să îl realizăm, va fi un pas foarte mare înainte din foarte multe puncte de vedere, și pentru noi ca stat, pentru că știm foarte bine ce încasăm, și pentru dânșii va fi mai simplu, ANAF va avea mai puțin de verificat, deci ne concentrăm eforturile către acea zonă de mare evaziune fiscală pe care cu toții dorim să o combatem", a mai spus Teodorovici.

 Firmele amendate de Fisc și-ar putea recupera banii.


Firmele amendate de agenții Fiscului, care obțin în instanță anularea amenzii, își vor putea recupera banii în bază acestei decizii, a declarat, vineri, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în replică la sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituționalitatea Ordonanței nr. 8/2015, care prevede, printre altele, nereturnarea amenzilor către comerciant chiar dacă are o hotărâre judecătorească favorabilă.

 „Este o referire la acea prevedere (...) care nu dădea dreptul unui agent economic, în cazul în care obține în instanță câștig de cauza, să-și recupereze banii. Ceea ce, într-adevăr nu se poate accepta. Este o chestiune care și fără acțiunea Avocatului Poporului s-ar fi modificat săptămâna viitoare în Parlament", a explicat ministrul Finanțelor Publice.

 Potrivit acestuia, și cei care au deja decizii definitive în instanță de anulare a amenzilor își vor primi banii înapoi. „Categoric, ce spune instanță este lege și aplicăm. Și omul își primește înapoi sumele pe care instanță a decis că le are de recuperat", a spus Teodorovici.




Sursa: stirileprotv.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prevederile referitoare la impozitarea bacșișului, eliminate

27 May 2015 1768

Ordonanţa pentru impozitarea bacşişului, publicată în MO Ce amenzi îi aşteaptă pe cei care nu dau bon

28 Apr 2015 2145

Cum mai pot ajunge bani la stat Bacşişul ar putea ajunge pe bonul fiscal

07 Apr 2015 2695