Guvernul României ne liniștește în privința montării obligatorii a repartitoarelor de căldură

În urmă cu circa o oră, pe facebook.com/guv.ro a apărut următoarea postare referitoare la repartitoarele de căldură:
 
”Guvernul României răspunde cetăţenilor
Se discută foarte mult în ultima vreme pe tema obligativității montării repartitoarelor pentru căldură și apă caldă în apartamente, până la finalul anului 2016. Cetățenii ne întreabă care sunt condițiile generale, ce costuri implică asta și, mai ales, dacă este adevărat.
Potrivit reglementărilor în vigoare, suntem obligaţi să montăm contoare pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament până la 31 decembrie 2016. Refuzul montării repartitoarelor ori renunțarea la utilizarea lor în condominii se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1000 de lei.
Este important de menționat însă că legislația în vigoare prevede și că, “în cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic, sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor, este obligatorie montarea repartitoarelor individuale de costuri pe toate corpurile de încălzire din fiecare unitate imobiliară în parte”.
Obligativitatea montării repartitoarelor este prevăzută de Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, lege care transpune Directiva 2012/27/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 25 octombrie 2012.
Refuzul montării repartitoarelor constituie contravenție, în conformitate cu prevederile Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, republicată”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Lucian

05 Apr, 2017 18:12

Repartitoarele de căldură nu pot fi obligatorii nici măcar nu sunt omologate refuzați să montați aceste dispozitive

Articole asemanatoare

Data până la care Camera Deputaţilor a amânat obligativitatea montării repartitoarelor în apartamente

07 Dec 2021 1728