Hackerul Guccifer a fost trimis după gratii pentru șapte ani

Marcel Lazăr Lehel, hackerul cunoscut sub numele de Guccifer sau Micul Fum, cel care a spart conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, printre care şi pe cel al directorului SRI, George Maior, a fost condamnat astăzi de Tribunalul Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare, transmite România Tv.

Instanţa l-a condamnat pe Marcel Lazăr Lehel la patru ani închisoare, la care s-a adăugat o pedeapsă de trei ani, dată în 2012 de Judecătoria Sectorului 3, astfel încât hackerul va executa şapte ani de închisoare. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Potrivit procurorilor DIICOT, Marcel Lazăr Lehel a accesat în cursul anului 2013 în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică.

Guccifer a spart conturile directorului SRI, George Maior, dar şi a europarlamentarului PSD Corina Creţu.

Marcel Lazăr Lehel a modificat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

Mai apoi, Marcel Lazăr Lehel a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

În final, hackerul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.

Guccifer este cunoscut drept hackerul care a spart conturi de e-mail ale unor oficiali americani, printre care Colin Powell, membri ai familiilor Bush şi Rockefeller, dar şi ale unor vedete din SUA.

Guciffer a spart şi conturile de e-mail şi Facebook ale unor vedete din România: Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivănescu, Rona Hartner, Bianca Drăguşanu sau Cristian Pulhac.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marcel Lazăr Lehel, alias Guccifer sau Micul Fum, va fi extrădat din România (MINUTA CURŢII SUPREME)

04 Mar 2016 2998