Hipermarketurile, suspectate că ar fi mărit preţurile pentru ca după scăderea TVA să le poată aduce la nivelul iniţial

 
Ministrul Agriculturii şi preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului au îndeplinit sarcina primită de la premierul Victor Ponta.  Au mers într-un hipermarket să verifice preţurile de la raft. Nu au putut spune însă dacă au crescut sau nu, dar susţin că le vor monitoriza până la 1 iunie, când va scădea TVA-ul la alimente.

Ministrul agriculturii e explicat cât a cheltuit şi pentru ce, potrivit incont.ro.

Daniel Constantin: „56 de lei: carne, lapte, ouă, făină, mălai, orez, zahăr, deci tot ce se produce sau se ambalează în ţara noastră."

În ultima vreme s-a spus că hipermarketurile au mărit preţurile pentru că după scăderea TVA să le poată aduce înapoi, la nivelul iniţial. Ministrul nu s-a pronunţat însă asupra acestor acuzaţii, deocamdată.

Marius Dnca, preşedintele ANPC: „Monitorizarea preţurilor o face Consiliul Concurenţei. În calitate de consumatori, în calitate de clienţi, în calitate de cetăţeni, să sancţionăm un operator economic necumpărând de la el dacă observăm că a crescut preţul".

Valer Hancaş, reprezentantul unui hipermarket: „Cu siguranţă că la data de 1 iunie diferenţa de preţ se va reflecta în buzunarul consumatorului şi nu în buzunarul comerciantului. După 1 iunie, conform calculelor matematice, preţul trebuie să scadă cu un procent aproximativ de 12,16%".

Taxa pe Valoare Adăugată la alimente va fi redusă de la 24 la 9% de la 1 iunie.



Sursa: incont.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.