HotNews „UE se aștepta să vadă în Master Plan autostradă de la Nădlac la Constanța”

Potrivit unui articol publicat de Mihai Alexandru Crăciun pe HotNews, România s-a remarcat în ultimii 25 de ani printr-o perpetuă bâlbâială în fața Uniunii Europene.

Master Planul General de Transport prezentat de Ministerul Transporturilor i-a uluit pe oficialii de la Bruxelles, susține acesta.

„Din primăvara lui 2012 România a lansat licitația pentru redactarea Master Planului General de Transport. Ceea ce se aștepta Comisia Europeană și oricine cu o minimă logică și rațiune economică, era ca acest Master Plan să formalizeze direcțiile strategice existente încă din 1969 și reconfirmate de România în mod repetat din 1994 și până la semnarea tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Cu alte cuvinte, UE se aștepta să vadă în Master Plan autostradă de la Nădlac la Constanța și de la Lugoj la Calafat, plus desigur alte priorități românești racordate la aceste axe continentale.

Ce-a ieșit din acest proces și ce s-a prezentat la Comisia Europeană în 16-18 septembrie 2014 pur și simplu i-a uluit pe oficialii de la Bruxelles. Desigur, aceștia n-au putut să le spună spună direct oficialilor români că sunt de pe altă lume. Și neavând nici abilitarea legală să respingă planul prezentat de România, Comisia Europeană nu a putut decât să facă niște recomandări.”, afirmă Mihai Alexandru Crăciun.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Huțucă (PNL) “PIB-ul va crește semnificativ odată cu darea în exploatare a autostrăzii de la Nădlac la Constanţa”

12 Jun 2020 2413

Buget la Transporturi pentru noua autostradă de la Constanța. Când începe și când se termină. Traseu și lungime totală

24 Jan 2017 10276

Eusebiu Pistru susţine că Autostrada Nădlac-Constanţa va fi gata după 2020

07 Aug 2014 4741