Iarna revine în forță. Mai multe județe, printre care și Constanța sunt sub avertizare meteo de vreme rea. Ce a recomandat ministrul Carmen Dan

În cadrul videoconferinței ce a avut loc astăzi, ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut declarații despre măsurile luate pentru a proteja cetățenii de condițiile meteo periculoase.
 

"La ultimul episod de iarnă, care a vizat întreaga zonă a Balcanilor, au fost probleme și în Bulgaria și implicit au fost câteva zile în care circulația trenurilor a fost oprită temporar. Știți foarte bine că ulterior, când s-a ridicat această restricție, s-au creat aglomerări în punctele de trecere a frontierei. Aș vrea să fiți în legătură permanentă cu autoritățile bulgare pentru a anunța din timp dacă se vor impune astfel de măsuri și acum. De asemenea, Poliția Română, pe parcursul derulării întregului fenomen meteo periculos să schimbe rapid informații pentru închiderea preventivă a drumurilor care devin periculoase. Eu le recomand cetățenilor să asculte și să respecte indicațiile autorităților, să nu se aventureze pe drumuri închise din cauza viscolului sau a zăpezilor pentru că intervențiile pentru salvarea lor limitează aria de acțiune a forțelor care intervin și pun în pericol viața salvatorilor", a spus Carmen Dan.

Ministerul Afacerilor Interne a suplimentat forţele şi echipamentele pentru intervenţie în judeţele aflate sub avertizare de vreme rea din perioada următoare, a anunţat joi ministrul Carmen Dan, conform Agerpres.ro.
 

"Vă informez că la nivelul MAI, încă de ieri, am direcţionat forţe şi echipamente suplimentare în judeţele aflate sub avertizare. E vorba de patru autoşenilate, trei autofreze, trei autospeciale de transport de mare capacitate şi patru autospeciale de tractare. Suntem pregătiţi pentru intervenţie cu peste 13.500 de angajaţi ai ministerului, pompieri, jandarmi şi poliţişti", a declarat Carmen Dan, la comandamentul desfăşurat la MAI în contextul avertizărilor meteorologice de ninsori abundente şi viscol.

 
Ea a menţionat că a dispus, încă de miercuri seară, prefecţilor din judeţele ce urmează a fi afectate să se asigure că la nivel judeţean există suficiente stocuri de material antiderapant.
 

"Avem deja un debit crescut al Dunării şi sunt deja în vigoare avertizări hidrologice pentru riscul unor inundaţii. Situaţia cea mai dificilă se preconizează a fi în zona Munteniei. În această zonă ne aşteptăm la efecte mai consistente, în zonele şi localităţile care deja au avut probleme în urma inundaţiilor de acum două săptămâni. Din acest motiv, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, solicit autorităţilor o atenţie sporită, inclusiv din această perspectivă", a spus Carmen Dan.

 
Ministrul Afacerilor Interne a făcut apel la prefecţi, cu care s-a aflat în sistem de videoconferinţă, să profite de orele rămase până la noapte pentru a analiza încă o dată riscurile asupra comunităţilor, care sunt zonele unde pot să apară blocaje şi evitarea expunerii persoanelor vulnerabile, mai transmite Agerpres.ro. 

Reamintim că, Meteorologii au emis o averrtizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece valabil în intervalul 22 martie, ora 15.00 – 23 martie, ora 20.00. Potrivit ANM, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.
 
De asemenea, din această noapte va intra în vigoare un cod portocaliu de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută.

Potrivit ANM, în intervalul 22 martie, ora 23. 00– 23 martie ora 15.00 în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h și temporar 65...70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Martie, o lună a extremelor. ANM avertizează că suntem în pragul unui cod roșu, din cauza încălzirii globale

22 Mar 2024 537

Modificări în examenul de obținere a permisului de conducere. Despre ce este vorba

11 Mar 2024 1530

Instruire la înălțime Tabără de instrucție pentru militarii Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" Constanța (FOTO)

04 Mar 2024 462

Licitație de 9,58 de milioane de euro, pentru DRDP Constanța, tranșată de judecătorii de la Curtea de Apel (MINUTA)

21 Feb 2024 713

Pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene din Maramureș se circulă în condiţii de iarnă

24 Jan 2024 769

Fororeportaj Constanța Lacul Siutghiol își dezvăluie frumusețea iarna (FOTO+VIDEO)

24 Jan 2024 966

CFR SA Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă. Trenurile pot avea întârzieri

21 Jan 2024 611

În județul Constanța se circulă în condiții de iarnă. Recomandările polițiștilor

20 Jan 2024 1231

Peisaj de iarnă la Constanța! Parcurile și plaja acoperite cu o pătură albă de nea (FOTOREPORTAJ+VIDEO)

20 Jan 2024 1053

#ConstanțaEsteBine Valul 1 - partea a doua – ziua 9 20 ianuarie 2024 Afară este iarnă

20 Jan 2024 809

Tone de articole pirotehnice, confiscate de polițiști în perioada sărbătorilor de iarnă 2023-2024 (GALERIE FOTO)

20 Jan 2024 589

9 autospeciale cu sărăriță vor interveni pe străzile și bulevardele din Constanța

20 Jan 2024 610

Trafic feroviar adaptat la condiții de iarnă în județul Constanța

20 Jan 2024 597

Ninge la Constanța! După o zi cu temperaturi de primăvară, revine iarna la malul mării (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Jan 2024 1421

Știri Constanța azi Intervenție de urgență în zona plajei Reyna! Persoană în pericol de înec (FOTO+VIDEO)

19 Jan 2024 2032