Iată cine a câştigat Trofeul Balada Nej

concursul-international-.jpg„Fundaţia ing. Nicolae Nejloveanu, maestru în arta culinară" a cărei marcă înregistrată este competiţia internaţională TROFEUL BALADA NEJ a organizat în perioada 8-10 septembrie 2011 competiţia cu acelaşi nume. Iniţiativei Fundaţiei i s-au alăturat şi Asociaţia ASPROGAST România şi SC Compania de Investiţii pentru Turism SA.

Competiţia a devenit deja una cu renume în breaslă, astfel încât la start s-au înscris bucătari cu experienţă care au vrut să îşi adjudece trofeul şi premiul de 1000 de euro, oferit de organizatori. Astfel, la secţiunea dedicată echipelor s-au înscris echipa olimpica de juniori a Olandei, o echipă de seniori a României şi o alta de juniori-Balada. Pentru medaliile destinate competitorilor individuali s-au înscris opt bucătari.

In prima zi a concursului, si-au aratat talentul si profesionalismul membrii celor trei echipe inscrise la start pentru marele trofeu. Olandezii si cele doua echipe de romani au avut de preparat un meniu de trei servicii: gustare, preparat de baza si desert de bucatarie. Juniorii din Tara Lalelelor-Simon Groeneveld, Roy Eijkelkamp, Robin Hoedjes, Geoffrey van Melick-condusi de Waldrik Kremer au dus in fata juriului fantezie de peste cu garniture marinata si vinegreta de tomate, pui romanesc cu risotto, ardei gras si sos glace, pateuri olandeze cu portocala si ciocolata. Seniorii din echipa Romaniei au avut un meniu la fel de interesant: supa de creveti cu quenelle de chefal servita cu rosii marinate, piept de pui umplut cu legume, in mantie de tagliatele, servit cu bruniose de legume si sos de piersici, mousse de pepene galben, nectarine si sos de ciocolata. Echipa Balada a preparat salata de pepene galben cu sos de ciocolata, piept de pui umplut cu legume, salata de zucchini si sos pomodoro, rulou de chefal, rulou de pasta de orez si curry, cu garniture de ciuperci caramelizate si morcovi cu sos fume de peste. De asemenea, fiecare dintre aceste echipe a impresionat juriul-Gabriela Berechet, Wynand Vogel si Niculae Nejloveanu-si la clasa buffet rece, pentru care au lucrat mai mult de 12 ore. La final, experienta in concursuri international si-a spus cuvantul si marele trofeu a fost adjudecat de echipa Olandei. Locul doi a fost ocupat de echipa de seniori a Romaniei (Marian Cucu, Constantin Savu, Antonel Balan), iar juniorii de la Balada (Valentin Mariniuc, Marius Bodoi, George Ciubuc, Ionut Ichim) au primit medaliile de bronz. Ambele echipe ale Romaniei au fost conduse de maestrul in arta culinara Maria Popa, care a primit si o diploma de excelenta pentru talentul si stradania sa. Cofetariile Crizantema si Delice au fost premiate pentru deserturile celor doua echipe ale Romaniei.

La probele individuale Antonel Balan, de la restaurantul Vraja Marii, a luat doua medalii de aur, pentru preparatul din peste si cel traditional. De asemenea, acesta a mai obtinut si o medalie de argint pentru desert. Un alt multiplu medaliat a fost Valentin Mariniuc: bronz pentru desert si pentru preparat traditional si argint pentru preparat modern. George Ciubuc s-a clasat pe podium la probele de preparat din peste (bronz) si preparat modern (bronz). Dublu medaliat a fost si Marius Bodoi: aur pentru desert si bronz pentru peste. Ionut Ichim a obtinut o singura medalie-aur pentru preparat modern, iar Adrian Negutu-argint pentru preparat traditional. Anul acesta s-a introdus si sectiunea de sculptura, amandoi concurentii-George Manea si Valentin Gheoca-find medaliati.

Urmatoarea editie a Trofeului Balada Nej va avea loc in 2013.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 519

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 577

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 2522

Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici

11 Mar 2024 570

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3598

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 423

Descoperă Noul Mitsubishi ASX la Exclusiv Auto Constanța. Discount Minim Garantat de 2.380 € și Ecotichet de 1.000 €

25 Jan 2024 628

Farul Constanța l-a transferat și pe Cristian Ganea (VIDEO)

15 Jan 2024 1106

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2103

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1287

Vina de a fi fericit Din ce motive poate apărea

22 Oct 2023 734

Costinești Imagini unice de la epava navei „Evangelia“! Un vicecampion mondial, Cristian Tranulea, în „expediție“ (GALERIE FOTO)

16 Sep 2023 3628

ISU Dobrogea Constanța „Eduard, o vizită la «eroii lui, pompierii»” (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 1017

UPDATE Autoturism înmatriculat în Neamț, blocat în nisip pe plaja din Eforie (VIDEO)

27 Jul 2023 1527

Mamaia în perioada comunistă, detalii inedite de la Arhivele Securității! Filaje și interceptări (FOTO)

06 Jun 2023 3044