Iată cine a fost de la Constanţa Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.
Prezent miercuri seară la Gala CMR, Eugen Nicolăescu a menţionat că sunt în pregătire două proiecte de lege în domeniu, cel referitor la ieşirea medicilor din sistemul bugetar şi cel referitor la spitalul public, care ar trebuie să funcţioneze ca o altă entitate, menită să ducă la îmbunătăţirea statutului medicilor. Proiectele se află în lucru şi urmează ca în cel mai scurt timp să fie aprobate. 
Ca în fiecare an, Gala Medica a nominalizat oameni şi proiecte interesante, inovative şi mai ales extrem de utile pentru sistemul sanitar. 
În acest an, Gala Medica a avut câteva categorii noi: 'De profesie medic în România', 'Medicul întreprinzător' şi 'Cel mai activ medic pe internet'. 
Altă noutate este faptul că la fiecare categorie s-au acordat câte două premii. Un premiu a fost acordat de juriul Galei iar al doilea, prin votul publicului. 
Câştigătorii din acest an sunt: pentru presa scrisă - Nicoleta Bănilă, de la Capital, care a primit premiul juriului, iar publicul i-a acordat premiul dr. Răzvan Constantinescu, de la www.contributors.ro. 
La categoria audio-video, juriul i-a acordat premiul Adrianei Turea, de la Radio România Actualităţi, iar publicul - Danielei Ştefănescu de la VTv (Râmnicu Vâlcea). 
Prof. dr. Constantin Ciuce, de la Cluj, a primit premiul juriului la categoria "Medicul implicat", la aceeaşi categorie fiind premiat şi dr. Sorin Hâncu, de la Suceava, iar publicul i-a acordat premiul prof. dr. Daniela Bartoş. 
La categoria "Inovaţia medicală" premiile au revenit Centrului de Oncogenetică de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "G.T. Popa" de la Iaşi, care a primit premiul juriului, publicul acordându-i premiul dr. Hadi Rahimian (de la Regina Maria). 
Pentru categoria "De profesie medic în România" juriul i-a acordat premiul dr. Diana Cimpoieşu, de la SMURD Iaşi, iar publicul - neurochirurgului Şergiu Stoica, de la Spitalul pentru Copii 'Budimex'. 
La categoria "Medicul întreprinzător" premiul i-a revenit dr. Bogdan Doroftei din partea publicului şi Adrianei Dumitrescu din partea juriului. 
La "Cel mai activ medic pe internet", juriul i-a acordat premiul lui Andrei Pătrâncă iar publicul - Marinelei Olăroiu. 
Cel mai activ site pentru medici premiat de juriu a fost www.ghidcabinet.ro iar publicul a acordat premiul www.paginamedicala.ro. 
Proiectul unei asociaţii pentru pacienţi cu cea mai mare relevanţă premiat de juriu a revenit Asociaţiei Române de Hemofilie şi Asociaţiei "Dăruieşte viaţă". Publicul a desemnat ca premiant la această categorie Asociaţia Pacienţilor Oncologici din România.
Juriul a mai acordat premiul pentru această categorie şi Asociaţiei Copiilor şi Tinerilor cu Diabet "Sweet Land" Constanţa. 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, a reiterat şi cu acest prilej ideea respectului care li se cuvine medicilor şi protejării profesiei medicale, dar şi cea privind necesitatea existenţei unei unităţi a corpului medical. AGERPRES


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colegiul Prefectural Tulcea Măsurile luate de autorități, în perioada Sărbătorilor de Paște și 1 Mai

23 Apr 2024 364

Teatrul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, la Festivalul Regional de Teatru „Caragiale între trecut, prezent și... viitor”​ (FOTO)

22 Apr 2024 521

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța „La mulți ani Batalionului 341 Infanterie!” (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 477

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 622

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1960

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța organizează prima ediție a concursului de istorie Ion Moiceanu

16 Apr 2024 450

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța Elev Ciprian George Vasilescu - Locul III la Șah Individual Masculin

13 Apr 2024 493

Activitate cu zâmbete la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța

10 Apr 2024 411

Colegiul CNSAS a ales Biroul de Coordonare şi a Structurii de Securitate. Voturile pentru fiecare funcție

03 Apr 2024 529

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 381

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 719

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 666

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

02 Apr 2024 503

Profesori de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, la un stagiu de instruire Erasmus în Grecia

01 Apr 2024 645

În Constanța Elevii CNMAIC, premiați la concursul de fizică „Pontus Euxinus"

31 Mar 2024 430