Iată cum își așteaptă turiștii stațiunile de pe litoral

Litoralul îşi aşteaptă turiştii cu hoteluri în renovare, maldăre de gunoaie şi maidanezi. Plajele sunt curate, soare să fie.

Mamaia - fără umbreluţe

Aveţi grijă pe unde vă plimbaţi. Sigur veţi "da nas în nas" cu deşeuri lăsate de constructori sau de gunoaie lăsate peste an de administratorii localurilor din staţiune. Şi în spatele restaurantului New Bizant sunt deşeuri, iar o suprafaţă mare din spatele Hotelului Tomis, spre faleză, este acoperită de resturi menajere. În spatele complexului comercial Perla veţi găsi tot gunoaie aruncate.

Inspectorii vă asigură că plajele sunt curate, în schimb nu-s amenajate încă. Aşa că nu vă aşteptaţi să găsiţi umbreluţe şi şezlonguri, şi nici ca terasele cele mai în vogă să fie deschise. În drum spre plajă, feriţi-vă capetele în zona campingului Tabăra Turist şi în zona fostei Discoteci Enigma, a Hotelului Scandinavia sau a Restaurantului Orient. Faţadele sunt deteriorate, tencuiala este căzută şi există riscul unor accidente.

Eforie Nord - vacanţă cu maidanezi

În zona Lacului Belona, lângă Hotelul Europa, în spatele gardului viu, vă vor întâmpina, de asemenea, gunoaie îm prăştiate. Drumul spre Hotelul Vraja Mării este denivelat, iar trotuarul din faţa Hotelului Meteor este impracticabil din cauza unui şanţ adânc, rămas neacoperit, şi a molozului depozitat în zona pietonală. Nu vă aşteptaţi să găsiţi parcări marcate, nici indicatoare de orientare.

Puteţi folosi ca ghizi câinii comunitari care s-au aciuat în zona imobilelor abandonate. Un peisaj dezolant veţi întâlni şi dacă treceţi pe lângă Hotelurile Meteor şi Selena sau a restaurantului Belvedere, ale căror faţade sunt parţial degradate.

Eforie Sud - în şantier


Toaletele publice din parcul central sunt nefuncţionale şi reprezintă adevărate focare de infecţii. În jurul complexului Cosmos sunt munţi de deşeuri menajere, la fel şi în zona complexului Briza Mării. Dacă daţi o tură prin centru, pregătiţi-vă să faceţi slalomuri printre muncitori şi material de construcţii, asta pentru că administraţia locală acum şi-a găsit să schimbe stâlpii de iluminat public.

Nici plimbarea cu maşina n-o să fie plăcută. Veţi întâlni multe guri de canal neacoperite şi străzi denivelate şi pline de gropi. Pe lângă asta, veţi fi acompaniaţi în vacanţă de zgomotul asurzitor al şantierelor, asta pentru că în Eforie abia s-a dat starul la reconstrucţii.

Costineşti - în beznă


Un sejur periculos, dacă luaţi în calcul ca la lăsarea serii să ieşiţi la plimbare pe faleză. Nici o instalaţie de iluminat nu există în această zonă, cum nu există nici plaje amenajate. În zona Hotelului Azur şi a terasei Sunrise Club sunt depozite de alge şi scoici, iar toaletele publice sunt inutile. Nici măcar una nu e funcţională. Şi drumurile sunt periculoase, asta pentru că, la fel ca în majoritatea staţiunilor, sunt denivelate şi au gropi.

Olimp: Atenţie, cade tencuiala!


Nu vă obosiţi degeaba să căutaţi un drum după indicatoare sau altfel de marcaje. Multe dintre ele lipsesc sau sunt atât de ruginite încât nu se mai vede nimic pe ele. Hotelul Panoramic din staţiune arată jalnic, are tencuiala căzută, iar bordurile au fost private în primăvara asta de varul alb care să le marcheze. Plajele, de a căror curăţenie sunt responsabile autorităţile locale, arată bine, dar, ca peste tot, concesionarii n-au avut vreme să amplaseze umbreluţele din stuf şi scaunele de lenevit la soare.

Neptun - accesul spre plajă e blocat


Spaţiile comerciale din zona bazarului Prichindel sunt îngropate în gunoaie. În faţa Hotelului Ovidiu este depozitat moloz rezultat din lucrările de modernizare, iar în zona lacurilor se fac lucrări de reabilitare şi igienizare, accesul spre plajă fiind blocat, termenul de finalizare a lucrărilor fiind septembrie. Plaja din zona Steaguri este curată, în schimb toate terasele sunt închise. Pe faleză e posibil să vă împiedicaţi de stâlpii de illuminate care au fost doborâţi la pământ. Dacă mergeţi la plajă pe drumul de lângă Hotelul Doina, vă avertizăm că traseul are multe gropi.

Jupiter se primeneşte

Plajele nu sunt curăţate, iar faleza este deteriorată. Hotelurile Olimpic, Meteor, Scoica, Cometa, Nalba şi Iris au faţadele renovate şi spaţiile verzi din jurul lor sunt bine întreţinute.

În schimb, hoteluri ca Majestic, Atlas, Capitol au tencuiala deteriorată. Mai mult, inspectorii au constatat că mulţi dintre maidanezii din staţiune sunt agresivi.

Venus - prin gropi

Multe dintre construcţii sunt neterminate, dar nu vă îngrijoraţi că veţi respira praf, pentru că muncitorii nu s-au pus încă pe treabă. Aleile nu sunt asfaltate, iar dacă plajele necurăţate vă fac să alegeţi o plimbare în parc, nici aici peisajul nu e tocmai demn pentru o zonă turistică: copacii nu sunt toaletaţi, nici gardurile vii şi nici iarba nu sunt tăiate. Drumurile sunt găurite, iar în afară de strada principală, aleile din staţiune au guri de ganal cărora le lipsesc capacele.

Saturn - lacăt pe terase

La intrarea în staţiune dinspre Venus, munţi de deşeuri sunt depozitate alandala. Cu toate astea, majoritatea hotelurilor sunt în regulă. Singurul "defect": plajele nu sunt amenajate şi nu veţi putea bea o bere sau o răcoritoare pe o terasă, pentru că nici un local nu este deschis.

SCHIMBARE

Năvodari - plajă privată


Dacă v-aţi obişnuit ca staţiunea să arate ca pe vremea taberelor din şcoala generală, ar fi bine să mergeţi să vedeţi cât de mult s-a schimbat zona. Un complex turistic elegant a fost conceput pentru familiile care îşi doresc un concediu liniştit alături de copii. Phoenicia Holiday Resort are plajă privată, multe piscine şi locuri de joacă pentru micuţi. Plaja are nisip îngrijit permanent, este amenajată cu umbrele şi şezlonguri, atmosfera fiind întreţinută de dimineaţă de echipe de gimnastică aerobic sau de personaje din desene animate gata să-i distreze pe copii. Complexul are o suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi, deţine peste 1.200 de locuri de cazare, în 420 de apartamente, o parcare cu o capacitate de 400 de locuri, restaurant, terase, ba chiar şi o cafenea orientală, unde puteţi fuma narghilea şi degusta dulciuri, club de billiard şi centru de jocuri.

Sursa:http://www.evz.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 459

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 528

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 393

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 936

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 215

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 487

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 530

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 994

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 563

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1225

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 464

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 393

TULCEA Accident rutier în localitatea Izvoarele! O persoană a fost rănită

17 Apr 2024 366

IGPR InfotraficJudețul Prahova-Trafic blocat pe DN 1B

17 Apr 2024 237

IGPR InfotraficJudețul Cluj - Trafic oprit pe centura Vâlcele-Apahida

17 Apr 2024 229