IGPR, măsuri pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai "Poliția Română va avea dispozitive mărite. Este datoria noastră să fim în stradă"

Vineri, 26 aprilie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc conferinţa de presă legată de măsurile dispuse în contextul minivacanţei de Paşte şi 1 Mai.
 
Comisarul - şef de poliţie Florian Dragnea, adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, a făcut declaraţii:
 
”Principalul obiectiv al Poliției Române este acela de a asigura menținerea ordinii și liniștii publice, astfel încât oamenii să fie în siguranță și să petreacă aceste zile de minivacanță într-un climat optim.
 
Suntem pregătiți în acest sens şI de această dată. După cum știți, de Florii am avut o scădere, față de anul trecut, cu 46% a infracțiunilor comise cu violență, iar pentru zilele care vor urma ne-am adaptat, de asemenea, dispozitivul astfel încât să fim în mijlocul oamenilor și în locurile unde este nevoie de noi.
 
Pornind de la Planul general de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne, am întocmit unul propriu și, conform acestuia, vom avea în stradă, zilnic, aproximativ 10.000 de polițiști, care vor acționa, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult, în localitățile turistice și în zonele de agrement.
 
Așadar, dispunerea în teren a efectivelor noastre va ține cont de mai mulți factori, iar polițiștii angrenați sunt specializați pe diverse domenii de activitate: rutieră, ordine publică, transporturi, arme, economic, investigații criminale și nu numai.
 
Dacă vorbim despre rutieră, cu siguranță eforturile vor fi concentrate pe fluidizarea traficului, în special în momentele de vârf. Elicopterul Inspectoratului General de Aviație va reprezenta, și de această dată, un real sprijin pentru coordonarea dispozitivelor din teren și pentru adaptarea misiunilor în funcție de condițiile în care se circulă.
 
Pe dumneavoastră, stimați jurnaliști, vă invităm astăzi, în jurul orei 14.00, la o acțiune desfășurată pe Autostrada A2, la Stația de Taxare Fetești. Cu sprijinul vostru ne dorim să ajungem la oameni cu sfaturi, cu recomandări, cu mesaje preventive, astfel încât să evităm, pe cât posibil, producerea de evenimente rutiere.
 

Dacă ne referim la zona de ordine publică, vom avea în teren aproape 3.500 de patrule, iar acestea se vor concentra, cu precădere, în zonele cu public numeros.
 
În continuarea colaborării pe care o avem cu Bulgaria, vom avea detașați, în această minivacanță, pe litoralul statului vecin, doi polițiști români, vorbitori de limba bulgară. Printre misiunile acestora se numără și sprijinul acordat pentru facilitarea relaționării dintre cetățenii români care se vor afla în vacanță, în Bulgaria și autoritățile de acolo.

 
Doamnelor și domnilor,
 
În contextul în care Sărbătorile Pascale bat la ușă, iar pregătirile pentru acest moment sunt în plină desfășurare, Poliția Română recomandă cetățenilor să achiziționeze produse alimentare NUMAI din locuri special amenajate și autorizate, astfel încât ele să nu reprezinte un pericol pentru sănătate.
 
În ultima săptămână, peste 1.400 de polițiști au desfășurat aproximativ 200 de acțiuni punctuale integrate, obiectivul prioritar al acestora fiind protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, în special cu produse alimentare și mărfuri contrafăcute.
 
Au fost întocmite 100 de dosare penale, în care sunt cercetate 124 de persoane și s-au constatat peste 1.370 de sancțiuni contravenționale, cuantumul total al amenzilor aplicate ridicându-se la peste 4 milioane de lei.
 
În astfel de zile de vacanță, știm cu toții că există persoane care aleg să își petreacă timpul liber în parcuri, păduri și în alte spații de acest gen.
 
Este important ca cetățenii să știe că există o lege în acest sens și vorbim aici despre Legea 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic.
 
Pentru a nu cădea în abatere și pentru a avea parte de o petrecere frumoasă până la capăt, reamintim faptul că focul poate fi aprins doar în locurile special amenajate, iar zona în care s-a desfășurat activitatea de picnic trebuie să rămână curată și nealterată.
 
Înainte de a încheia, vreau să vă asigur că, pe toate palierele de activitate, Poliția Română va avea dispozitive mărite. Este misiunea noastră, este datoria noastră să fim în stradă, pentru siguranța oamenilor.
 
Pe ei îi rugăm, prin intermediul dumneavoastră, să colaboreze cu polițiștii, să apeleze cu încredere dacă au nevoie de sprijin sau să anunțe de îndată dacă au cunoștință despre producerea unei fapte antisociale.
 
Acest parteneriat între Poliție și societatea civilă este o nevoie reală, nu un clișeu! Tocmai de aceea recomandăm și oferim, la rândul nostru, deschidere totală.
 
La final, în numele conducerii Poliției Române, permiteți-mi să le mulțumesc colegilor care se vor afla, zilele acestea, în stradă. Lor și tuturor oamenilor care ne urmăresc, le transmitem multă sănătate, împlinire și împăcare sufletească.
 
Să aveți sărbători luminate! Mulțumesc!”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Română Un bărbat urmărit internațional s-a predat în Franța

19 Apr 2024 61

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

18 Apr 2024 376

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 218

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 215

IGPR InfotraficTrafic dirijat pe DN 7

18 Apr 2024 226

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A2

18 Apr 2024 223

București După aproape 33 de ani de la teribila crimă - Bărbatul urmărit internațional, adus în țară pe 23 aprilie

17 Apr 2024 517

IGPR InfotraficJudețul Prahova-Trafic blocat pe DN 1B

17 Apr 2024 237

IGPR Infotrafic Transporturi agabaritice

17 Apr 2024 215

IGPR InfotraficJudețul Cluj - Trafic oprit pe centura Vâlcele-Apahida

17 Apr 2024 229

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 12

17 Apr 2024 222

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 7

17 Apr 2024 179

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A1 Deva-Nădlac

16 Apr 2024 222

UPDATE. Județul Constanța Trafic rutier oprit în localitatea Castelu în urma unui accident rutier (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1847

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 28 A

15 Apr 2024 244