Imagini de la eveniment A treia ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum” se desfăşoară la Constanţa (galerie foto)

În aceste momente, la Constanța se desfăşoară a treia ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, conferință internațională organizată de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța și Zona Metropolitană Constanța.

Forumul regional de securitate va aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor. Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la amenințările de tip militar și hibrid, la aspecte privind războiul informațional și riscurile în domeniul cibernetic, la modul în care schimbările climatice afectează regiunea, la importanța factorului religios din perspectiva reconcilierii, dar și a radicalizării.Totodată, dezbaterile vor avea în vedere influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității Europei de Est, aspecte privind securitatea energetică, formate de cooperare regională precum Bucharest 9 sau Inițiativa celor 3 Mări, cooperarea industrială în domeniul apărării și provocările războiului de nouă generație. Cooperarea transatlantică, în special din perspectiva asigurării securității Flancului Estic al NATO, precum și mobilitatea militară se vor afla printre subiectele dezbătute la forumul de securitate de la Constanța.

La eveniment participă înalți oficiali români și străini, oficiali NATO și UE, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, reprezentanţi ai Universităţii Maritime Constanța și ai Universităţii "Ovidius".

Ionel Nițu, președintele New Strategy Center: "Bine aţi venit la cea de-a treia ediţie a forumului de securitate organizat de partenerii noştri. Vă propumem un format interactiv şi complex. 87 de moderatori şi de speakeri din 19 state vor vorbi. Se adaugă şi experți NATO. Vor fi prezenţi 500 de invitaţi, miniştri, ambasadori, oficiali, militari dar şi profesori, masteranzi, doctoranzi, care au ajutat. Temele sunt multidisciplinare. În viziunea noastră, regiunea Mării Negre este un pol strategic militar. Este un eveniment important pentru Constanţa. Încercăm să transformăm această conferinţă într-o zona de dezbatere. O sa vedeţi dezbateri inclusiv despre războiul informaţional. Am adus la Constanţa speakeri de valoare"

Viceprimarul Dumitru Babu îl reprezintă pe Decebal Făgădău: "Îmi face deosebită placere să vă urez bun venit. Primarul Decebal Fagadau va fi prezent diseară. Suntem onoraţi de prezenţa dvs aici. Acest forum este important atât pentru Constanţa, cât şi pentru România, UE şi NATO. Dobrogea poate fi comparată cu o mică Europa. Suntem mândrii de acest lucru".

Sorin Rugină, rectorul Universităţii Ovidius: "În numele Universităţii Ovidius Constanţa, partener de 3 ani, vă transmit anunţul de bine aţi venit al comunităţii academice. Mulţumesc colegilor mei, din echipă de conducere şi din universitate. Vedeţi anul acesta apar ca noutăţi paneurile cu schimbarile climatice. Sunt convins că va continua la Constanţa. Ne arătam deschiderea în continuare de a fi parteneri. Mult succes şi o sedere placută la Constanţa".

Lt. Gen. Ben Hodges, fost comandant în Armata SUA: "De ce contează Marea Neagră? Trăim aici, dar de ce vin americanii să ne spuna de ce conteaza Marea Neagră. Când eram în armata și eram in Germania auzisem de ea. Tot ce ştiam e că ruşii vin aici în vacanţă. Apoi am auzit de aderarea României şi Bulgariei la NATO. Apoi am auzit de invazia in Crimeea si in Georgia, iar in acel moment occidentalii au inceput sa inteleaga ce se intampla. Marea Neagra este mai importanta decât alte aliante. Un general mi-a schimbat perspectiva. Nu este lacul nimanui. Este o extindere a Oceanului Atlantic. Este conectat cu Mediterana, dar daca privesti în altă perspectivă este conectat şi cu Oceanul Indian. Dar dacă privim de sus, Marea Neagra este modul prin care Rusia comunică cu restul lumii".
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conducerea MApN participă la cea de-a șaptea ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”

16 May 2023 856

Nicolae Ciucă Regiunea Mării Negre devine o miză mai mare ca oricând din perspectivă geopolitică (VIDEO)

02 Sep 2022 950

„Aveţi toate condiţiile pentru a fi un Miami Beach, dar nu aţi fost în stare să le fructificaţi“ Ion Stelian (USR) spune că, prin discursul său, George Friedman ar fi reproşat administraţiei Făgădău lipsa de implicare

26 Jun 2019 2096

Fondatorul “Geopolitical Futures” George Friedman - „Constanța seamănă cu Miami Beach”

21 Jun 2019 1705

Forumul regional de securitate Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat la Mamaia că este necesară consolidarea poziţiei de apărare în regiunea Mării Negre

15 Jun 2019 2603

Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, prezent la „Black Sea and Balkans Security Forum” desfășurat la Mamaia

14 Jun 2019 3166

Primarul Decebal Făgădău „Constanța avea la nivel de percepție imaginea unui oraș închis, corupt, condus autoritar”

14 Jun 2019 2032

Șeful Statului Major al Apărării al Forțelor Armate Italiene, prezent la „Black Sea and Balkans Security Forum” desfășurat la Mamaia

14 Jun 2019 1538

Ministrul Gabriel Leş, prezent la conferinţa internaţională „Black Sea and Balkans Security Forum" de la Mamaia. Ce a declarat acesta

14 Jun 2019 1558

Ministrul Teodor Meleşcanu, la cea de-a treia ediţie a "Black Sea and Balkans Security Forum"

13 Jun 2019 1639

Conferința "Black Sea and Balkans Security Forum 2019", ziua II Decebal Făgădău, întâlnire cu ambasadorul Republicii Slovace în România (galerie foto)

13 Jun 2019 1514

Constanța. Restricții de circulație în zona în care are loc conferința internațională „Black Sea and Balkans Security Forum”

11 Jun 2019 1671

George Friedman vine la „Black Sea and Balkans Security Forum” de la Constanţa

09 Jun 2019 1645

Constanţa George Friedman, fondatorul Geopolitical Futures, participă la „Black Sea and Balkans Security Forum”

07 Jun 2019 1642

Judeţul Constanţa, luat cu asalt de politicieni şi demnitari. Unii au făcut baie de mulţime, alţii au reuşit să se facă din nou de râs. Premierul a fost huiduit!

18 Jun 2018 4373