Imagini de la eveniment Centrul 39 Scafandri sărbătoreşte astăzi 50 de ani de la înființare (galerie foto)

Centrul 39 Scafandri, autoritate națională în domeniul reglementării activităților subacvatice din România, sărbătorește astăzi, 15 noiembrie, 50 de ani de la înființare.

Semicentenarul va fi marcat printr-o ceremonie militară și religioasă, care va avea loc în Portul Militar Constanța.

Începând cu anul 2016, prin avizul favorabil al Serviciului Istoric al Armatei, Șeful Statului Major General a aprobat preluarea de către Centrul 39 Scafandri a tradițiilor militare ale Grupului 279 Scafandri, înființat la data de 15 noiembrie 1967, în garnizoana Mangalia. Astfel, Ziua Scafandrului Român este sărbătorită la jumătatea lunii noiembrie, în semn de respect față de pionierii scafandreriei românești.

"Astăzi sărbătorim 50 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii care aparţine Forţelor Navale. Ne bucurăm foarte mult că o mare parte dintre foştii colaboratori au venit astăzi să fie alături de noi. Suntem în formaţie completă, cu tot personalul şi aşteptăm să începem această ceremonie reprezentativă pentru Forţele Navale şi pentru Centrul de Scafandri.", a spus comandantul Centrului de Scafandri, Dumitrescu Bogdan.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul de Scafandri din Constanţa are un nou comandant

27 Jul 2018 3524

Elevii din Constanța, pasionați de meseria de scafandru. Sute de solicitări pentru Școala Altfel la Centrul 39 Scafandri – Constanța

11 Apr 2018 2019

Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de decorare a Drapelului de Luptă al Centrului 39 Scafandri

15 Nov 2017 2726

Şcoala Altfel la Centrul de Scafandri din Constanţa. Elevii au aflat despre meseria de scafandru (galerie foto+video)

29 Mar 2017 4630