Imagini de la eveniment Complexul Sportiv “Centenar 2018”, inaugurat astăzi la Cumpăna (galerie foto)

Primăria şi Consiliul local al comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, reprezentate legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gâju, desfăşoară în aceste momente festivitatea de inaugurare a obiectivului de investiţie Complex Sportiv “CENTENAR 2018”.

Investiţia a fost realizată prin programul “Complexuri Sportive”, derulat de Compania Naţională de Investiţii şi finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
           
În cadrul evenimentului sunt prezenţi Daniel Suciu, viceprim-ministrul României, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei Naţionale, Constantin-Bogdan Matei, Ministrul Tineretului şi Sportului, Dumitru Daniel Botănoiu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Manuela Irina Pătrăşcoiu, director general al Companiei Naţionale de Investiţii, Claudiu Coadă, director general adjunct A.F.I.R., Doina Stăiculescu, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, vice-campioană olimpică la Los Angeles, Mihai Stoichiţă, reprezentant al Federaţiei Române de Fotbal, Dumitru Jeacă, Prefectul judeţului Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, senatorul Nicolae Moga, Gheorghe Hagi, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, subprefectul Șenol Ali, IPS Teodosie, Mariana Solomon, director DJST Constanţa, Gabriela Bucovală, inspector şef general al ISJ Constanţa, Mirela Matichescu, administrarorul judetului Constanţa, deputatul George Vişan, senatorul Ştefan Mihu, deputatul Radu Babuş, campioana la scrimă Simona Gherman alături de alţi reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate, partenere în realizarea acestui obiectiv de investiţie.

Despre proiect

Realizarea acestei investiţii este esenţială atât pentru cei peste 4500 de tineri ai comunei cu vârste cuprinse între 18-35 ani, pentru cei 1.350 de elevi ce frecventează cursurile Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din localitate cât şi pentru cei 500 de preşcolari ai celor două grădiniţe din localitate,  dar și pentru toți cei peste 17.600 locuitori ai comunei Cumpăna.

Proiectul respectă dimensiunile și suprafețele construcțiilor recomandate de regulamentele federațiilor sportive naționale şi cuprinde: teren de fotbal, teren de oină, teren de baschet, teren de handbal, teren de volei, două terenuri de tenis, pistă de alergare, pistă pentru aruncarea ciocanului,  pistă pentru aruncarea discului,  pistă pentru aruncarea greutății,  gradene pentru 842 spectatori și 4 locuri pentru persoane cu dizabilități, spații de cazare, vestiare, sală de conferințe, sală de mese, bucătărie.

UPDATE 1: "Este zi de mare sarbatoare la Cumpăna. Mulţumesc că avem atât de mulţi prieteni. Din mai 2017 până în aprile 2019 iată că s-a lucrat la finalizarea acestei investiţii, aşa cum am promis locuitorilor Cumpenei. Sportul a devenit un mod de viaţă la Cumpăna. Aveam nevoie de acest complex sportiv pentru copii şi tinerii din Cumpăna, dar şi pentru toţi locuitorii comunei", a declarat Mariana Gâju, primar Cumpăna.

UPDATE 2:  Urmează sluja religioasă de sfinţire a complexului sportiv, oficiată de IPS Teodosie, alături de un sobor de preoţi.

"De când sunt ierarhul Tomisului, la Cumpăna am venit de cele mai multe ori. Cam de 500 de ori. Pentru a binecuvanta inceputul şi terminarea unor lucrări. Mariana Gâju este un primar model, un comandant desăvârşit. Vă felicit pentru această realizare. La Cumpăna vom face cel mai mare spital social din ţară. Deja sunt alocate şapte hectare pentru acest proiect", a spus arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie.

UPDATE 3: Ministru al Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu: "Într-adevăr doamna primar este foarte convingătoare şi insistentă. Iată că un sfert din guvern este azi la Cumpăna. Alte 400 de astfel de complexe sportive vor fi construite în toată ţara. Deja pregătim un memorandum".


Constantin Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului: "Vă îndem, dragi copii, să faceţi sport în fiecare zi, mai ales că aveţi la dispoziţie această minunată bază sportivă".

UPDATE. 4

 "S-ar putea să se mute capitala județului la Cumpăna sau Constanța să devina un cartier al comunei Cumpăna", a glumit ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, făcând referire la proiectele care au fost implementate la Cumpăna. 


Secretarul de Stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Dumitru Botănoiu a felicitat, la rândul său, autoritățile locale din Cumpăna pentru această realizare. 

Micii campioni din Cumpăna au dezvelit placa investiției, altături de ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu.

Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța a spus că își dorește ca măcar jumătate din primarii județului să fie ca Mariana Gâju. Mai mult, a anunțat că, complexul sportiv Cumpăna va avea un autocar.

Tot Horia Țuțuianu i-a cerut lui Daniel Suciu să promită că și Constanța va avea un stadion care va purta numele Gheorghe Hagi.

"Când ma prindeți, mă puneți să vă promit anumite lucruri. Așa cum am promis că vom reabilita și cazinoul, vom avea și discuții despre un stadion la Constanta" a spus Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale. 

UPDATE. 5

Toți invitații și partenerii primesc plachete din partea Primăriei Cumpăna. Și primarul Comunei Cumpăna, Mariana Gâju a primit o diplomă de excelență din partea Direcției Județene de Tineret și Sport pentru implicarea în dezvolatarea și promovarea sportului în mediul rural. 

Primăria Cumpăna a primit și din partea Federației Române de Fotbal un tricou cu semnătura fotbaliștilor care au făcut istorie. 

Și din partea Federației de Rugby, Primăria Cumpăna a primit un tricou cu semnăturile echipei naționale de rugby, dar și o minge. 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Ne mândrim cu voi!“ Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, 14 medalii la Cupa Forex, întrecere internațională

07 Jun 2022 1429

Fostul fotbalist și antrenor Ion Răuță „Farul e aproape totul pentru mine. Mi-a marcat cariera și viața“ (GALERIE FOTO)

25 Dec 2021 5520

Cumpăna găzduieşte şi Cupa României la oină. Participă şase echipe, nelipsind Frontiera Tomis Constanţa

09 Jul 2019 2672

Complexul Sportiv „Centenar 2018“ din Cumpăna găzduieşte o nouă întrecere de amploare

16 May 2019 3139

Au ocupat locul doi pe ţară la Cupa Satelor! Micii fotbalişti de la Cumpăna vor avea parte de o experienţă unică la meciul România - Spania (galerie foto)

13 May 2019 2584

Micii fotbalişti ai comunei Cumpăna au ocupat locul doi pe ţară în Cupa Satelor

12 May 2019 2581

Echipa comunei Cumpăna va disputa finala Cupei Satelor. În caz de victorie, va însoți echipa națională în Norvegia! (galerie foto)

11 May 2019 2351

​UPDATE. Competiţie naţională La Cumpăna se desfăşoară, de azi, turneul final al Cupei Satelor. Rezultatele din prima zi (galerie foto)

10 May 2019 2099

Mai mulţi miniştri, senatori şi deputaţi, prezenţi la eveniment Un complex sportiv modern, „Centenar 2018“, inaugurat, ieri, la Cumpăna (galerie foto)

10 May 2019 2442

Prezent la Cumpăna, Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale a anunțat înființarea a 400 de baze sportive în țară

09 May 2019 1569

Complex Sportiv “Centenar 2018”, inaugurat la Cumpăna. Mai mulți miniștri sunt invitați la eveniment

07 May 2019 2386

Dotări moderne pentru competiţii sportive Complexul Sportiv „Sfântul Nicolae“ din Cumpăna prinde contur (galerie foto)

23 Oct 2017 4969

O investiţie aşteptată de ani buni la Cumpăna Complexul Sportiv „Sfântul Nicolae“ prinde viaţă

27 Jul 2017 4353

Complexul sportiv din Cumpăna, construit de Euromateria SRL, cea care a blocat restaurarea Cazinoului şi a parcului arheologic (document)

09 Jan 2017 6109