LIVE TEXT Imagini de la eveniment Expoziția foto-documentară „Calea ferată engleză Cernavodă - Constanța“, la Muzeul de Istorie (galerie foto + video)

Expoziția foto-documentară „Calea ferată engleză Cernavodă - Constanța“ va fi vernisată astăzi, 10 noiembrie, începând cu ora 17.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), în sala „Vasile Canarache“, în cadrul proiectului #BritainInRomania.

În cadrul evenimentului vor fi prezenți Excelența Sa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București, și arhitecții Gh. Grigore Stănculescu și Radu Cornescu.

Evenimentul este organizat de MINAC, Ambasada Marii Britanii în România, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța și Ordinul Arhitecților din România.

UPDATE2: În încheierea vernisajului, arhitectul Radu Cornescu a propus realizarea unui album dedicat Constanței engleze.

UPDATE1: "Bine ați venit în Constanța noastră, Kustengeaua noastră ca să găsiți o parte din țara dumneavoastră", a spus, din partea gazdelor, muzeograful MINAC, dr. Lavinia Dumitrașcu.

"Este o mare plăcere pentru mine să mă aflu aici la această expoziție care demonstrează rolul Marii Britanii la construirea orașului modern Constanța", a spus Excelența Sa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii.

"A fost un efort imens de a construi o cale ferata în trei ani. A fost un succes", a mai spus înaltul demnitar.

"După construirea căii ferate, Constanța a devenit un oraș modern, dinamic", a mai spus acesta.

Ambasadorul Marii Britanii se află la Constanța pentru a noua oară.

Imagini live pe facebook ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea Academică La Biblioteca Academiei Române, expoziție foto-documentară itinerantă dedicată lui Anghel Saligny

15 Jan 2021 3489