Imagini de la eveniment Masă rotundă pe tema „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“, la Gara Maritimă. Participă şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu (galerie foto+video)

În aceste momente, la Gara Maritimă are loc masa rotundă pe tema „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“.

Evenimentul este organizat de Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța, Constanța Port Business Association și Asociația Drumul Mătăsii.
           
Evenimentul are ca scop reunirea reprezentanților relevanți ai misiunilor diplomatice ale țărilor vizate de Coridorul Drumului Mătăsii împreună cu autoritățile române, care să permită portului Constanța să prezinte ultimele evoluții și proiecte, precum și să informeze despre noile inițiative legate de Drumul Mătăsii, potrivit APMC.

La întrunire participă reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Afacerilor Externe, ambasadori din țările de pe ruta Drumului Mătăsii, operatori portuari, asociații profesionale din România și străinătate, autorități. Sunt reprezentate nouă ţări: România, Azerbaidjan, China, Georgia, Kazahstan, Moldova, Turcia, Turkmenistan şi Federaţia Rusă. 
 
„Portul Constanța pe Drumul Mătăsii” aduce împreună toți factorii decizionali, autorități de stat, autorități portuare, companii private, cu scopul de a contribui cât mai eficient la dezvoltarea optimă a coridorului de transport Asia – Europa, iar Portul Constanța are ocazia să sublinieze rolul său important în această configurație.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate informații despre a doua ediție a Silk Road Summit, care se va desfășura în luna noiembrie.

Portul Constanța a semnat în ultimii ani parteneriate cu porturile Aktau - Kazakhstan, Poti, Batumi și Anaklia – Georgia, cu State Service for River and Maritime Transportation din Turkmenistan, portul Baku din Azerbaidjan, cu porturile Ningbo și Qingdao din China. Toate acestea au ca scop schimbul de informații între parteneri, pentru a identifica blocajele și pentru a determina un proces prin care să se utilizeze soluții optime, care pot fi oferite tuturor actorilor implicați în transportul intermodal pe coridorul Asia-Europa.

UPDATE 1:

În cadrul evenimentului este prezent fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, prezent la evenimentul de la Constanţa în calitate de preşedinte al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Totodată, mai sunt prezenţi directorul general al CN APM Constanţa, Dan Nicolae Tivilichi, directorul Direcţiei Europa de Est şi Asia Centrală al Ministerului Afacerilor Externe al României, Cornel Ionescu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Maria Magdalena Grigore, preşedintele Silk Road Association Metin Apti, directorul adjunct al CN APMC, Marian Tănase, preşedintele Constanta Port Business Association, Viorel Panait, ş.a.


UPDATE 2:

După Dan Nicolae Tivilichi, a vorbit Emil Constantinescu.

 

Suntem la a doua ediţie a evenimentului, unul foarte important. Portul Constanţa este o poartă a estului Europei şi un pod între Europa şi Asia. E important ca Portul Constanţa să fie pe harta Drumului Mătăsii, a spus Nicolae Dan Tivilichi.

 

În 1998, într-un discurs în Senatul SUA, unde am participat alături de alţi opt şefi de state, am spus că proiectele economice mari nu doar costă şi aduc beneficii, dar şi creează solidarităţi naţionale şi regionale. Portul Constanţa este important în dezvoltarea regiunii, a Europei şi a lumii, având în vedere Drumul Mătăsii. Când eram preşedintele României, în ţară starea economică era precară, acum situaţia s-a schimbat, România e membru NATO şi UE, dar lipseşte solidaritatea, a spus Emil Constantinescu.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reuniune în Portul Constanța a grupului de lucru româno-turkmen în domeniul transporturilor (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 406

Trei parcele de teren, situate în Porturile Constanța și Midia, pot fi închiriate de la CN APM Constanța. Licitația de atribuire se va desfășura în luna mai (DOCUMENT)

22 Apr 2024 495

One Star Security SRL, din Constanţa, a intrat în insolvență! (MINUTĂ)

22 Apr 2024 508

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 766

Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența LGV Invest Quality SRL, din Limanu! Firma a deținut, prin concesiune, un teren în Portul Turistic Mangalia

19 Apr 2024 414

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 542

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 579

Sorin Grindeanu „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”

19 Apr 2024 392

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 454

Continuă asfaltarea drumurilor intens circulate din Portul Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 409

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4301

Nava de pasageri Scenic Opal a ajuns la Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 409

Razie în muncipiul Constanța. S-au întocmit dosare penale

14 Apr 2024 723

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2326

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 924