Stiri calde

Imagini de la eveniment Nicolae Moga, raportul de activitate pe anul 2017. Precizări importante (galerie foto)

Senatorul Nicolae Moga şi-a făcut public într-o conferință de presă raportul de activitate pentru anul acesta. Potrivit raportului, a semnat 30 de initiațive legislative, a avut opt declarații politice, două interpelări și o moțiune.

Dintre toți parlamentarii din Constanța, el este singurul care, an de an, își respectă îndatorirea de a ieși la raport în fața celor care l-au ales.

”Din 25 noiembrie sunt pensionar”, și-a început discursul senatorul PSD. ”Așa cum v-am obișnuit, la sfârșitul fiecărui an, am prezentat un raport de activitate. Agricultura a fost un domeniu de activitate care a performat anul acesta. Am avut producții record la porumb, mai mari decât Franța. Am semnat aceste amendamente în speranța ca fermierii constănțeni să aibe legislație pentru a dezvolta acest segment important - agricultura românească.”

Despre inițiative și lucrurile nerealizabile ”Aceasta este o carte care reprezintă patru ani de mandat, iar cea de-a doua-opt ani de mandat. Sunt trei lucruri care nu s-au realizat : Unu - Universitatea Multiculturală cu sediul la Constanța. Sunt decepționat că nu am putut să realizez lucrul acesta și nu din cauza mea, nu din cauza altora ci din cauza unor constănțeni care nu au vrut. Sunt printre fondatorii Univesității Ovidius și Andrei Șaguna.() Am crezut, cred și voi crede întotdeauna că un oraș viu este un oraș studențesc (...) Rectorul Universității ”Ovidius” nu a fost de acord.”

Despre al doilea lucru nerealizat – adoptarea codexului informativ în scopul îmbunătățirii procesului legislativ și al facilității cetățenilor la legislație:
”În Constituție scrie clar: Parlamentul este obligat să facă legi  dar este și obligat să facă în așa fel încât un cetățean să cunoască legislația.”

Al treilea lucrul de pe lista lucrurilor nerealizate este Sptalul Regional: ”Am insistat ca Spitalul Regional de la Constanța să fie pe lista spitalelor realizate pe fonduri europene. (...) Județul Constanța are 11 unități spitalicești. Noi eram îndreptăți să avem un Spital Regional.”


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniela Şerban, fost şef cabinet de senator, la cârma CN APM Constanța. Ce venituri a avut directorul economic (document)

31 Jan 2019 2309

15 directori în 100 de ani Cine a condus Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Directorul cu cel mai lung mandat (galerie foto)

19 Jan 2019 2456

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 ianuarie 2019

15 Jan 2019 475

Şenol Ali, al nouăsprezecelea subprefect al judeţului Constanţa în ultimii 27 de ani. Care au fost ceilalţi? (galerie foto)

10 Jan 2019 995

Decizii. Ecaterina Andronescu vine la Constanţa să discute cu conducerea Universităţii „Ovidius“ despre Centrul Multicultural de Excelenţă

09 Jan 2019 1593

Proiect. Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, centru internaţional multicultural. Finanţarea, asigurată de Guvernul României

25 Dec 2018 688

Este aşteptată semnătura preşedintelui Klaus Iohannis. Localitatea Băneasa din judeţul Constanţa va redeveni comună

25 Dec 2018 1635

Senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate Proiectul de lege privind construirea în judeţul Constanţa a Spitalului Militar Regional „Mihail Kogălniceanu“ intră în procedură de urgenţă (documente)

22 Dec 2018 1273

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1466

Eveniment important organizat de Primăria Ovidiu Satul Poiana va beneficia de gaze naturale (galerie foto)

06 Dec 2018 2022

Istoricul Adrian Rădulescu, omagiat printr-o declaraţie politică în Senatul României

06 Nov 2018 521

Senatorul Nicolae Moga, despre proiectul dezvoltării alimentării cu gaze a judeţului Constanţa. Legea offshore nu va afecta proiectul BRUA! (galerie foto)

25 Aug 2018 1952

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Constanţa. Senatorul Nicolae Moga, despre lucrările pentru montarea conductelor în cadrul proiectului BRUA (galerie foto)

24 Aug 2018 1119

UPDATE Imagini de la eveniment Şedinţă de lucru la Prefectura Constanţa. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

20 Apr 2018 1066

Nicolae Moga - „Guvernul pregătește lansarea PNDL 3, prin care se va acorda finanțare din partea statului pentru conductele de transport gaze. Primarii trebuie să se miște în următoarea perioadă!“ (document)

24 Mar 2018 2678