LIVE TEXT. Imagini de la eveniment Proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de acces în zona peninsulară, în dezbatere la Primăria Constanţa (galerie foto+video+document)

Având în vedere că, în ultimii ani, Zona Peninsulară (incluzând Piaţa Ovidiu şi Faleza Cazino Constanţa) a fost supusă unui amplu proces de reabilitare şi amenajare care a avut ca scop reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa, prin realizarea unei structuri rutiere adaptate cu precădere la circulaţia pietonală, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria municipiului Constanţa organizează astăzi, în sala de şedinţe „Remus Opreanu” din palatul administrativ, dezbaterea publică a proiectului de hotărâre privind aprobarea „Regulament de Acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa”.

Şedinţa a început. Potrivit regulamentului, accesul şi identificarea vehiculelor în interiorul zonei peninsulare se vor face în baza unui permis de acces, care va fi eliberat de Direcţia Gestionare Servicii Publice din cadrul municipalităţii.

UPDATE 9: Se ştie care este populaţia peninsulei? Şi care este numărul de maşini care parcheaza de regulă în peninsulă?“, întreabă Sorin Belu. „Propun ca traficul să fie la liber în zona Liceului Eminescu“.
Un alt agent economic mai spune că nu vede rostul închiderii totale a zonei, care oricum nu prea are ce arăta turiştilor.

UPDATE 8: „Acum avem un haos acolo. Noi nu vrem să facem rău nimănui. Daca merg pe jos, risc să mă calce vreo maşină“, spune Dumitru Babu.
Agenţii economici mai spun că în zonă s-ar putea face o parcare supraetajată şi că nu vor barieră. Mai bine ca poliţiştii să dea amenzi celor care parcheaza haotic. Dar nu bariere. Tot agenții aconomici mai arată că se pot cumpăra trenuleţe pentru a transporta oamenii prin peninsulă.
„Nu poţi să stai la terasă şi să îţi laşi copilul să se joace pentru că îl calcă maşina“, a mai adăugat viceprimarul Dumitru Babu.


UPDATE 7: Reprezentantul restaurantului Pizzico spune că este foarte bine să se lucreze în etape. „Nu avem, fraţilor, cum să reuşim dacă nu facem lucrurile împreună. Nu se mai poate aşa. Trebuie să facem totul împreună. Toate autorităţile locale trebuie să conclucreze. Propun ca maşinile clienților să fie permise“, adaugă acesta.

UPDATE 6: Aproximativ 30 de persoane au părăsit sala de şedinţă. Agenţii economici, mai spun că autoritățile locale pot sa încerce să închidă zona treptat.

UPDATE 5: Ani Merla mai spune că se intenţionează introducerea unui trasei electric în zonă, scări rulante. Tot Ani Merla mai spune că doar asfaltarea străzilor costa circa 12 milioane de euro.  
 
Un alt agent economic spune că se opune închiderii abuzive a peninsulei. Tot el mai arată că agentii economici vor să ştie clar care sunt locurile de parcare, câte pot fi folosite de către clienţii lor. Acelaşi agent economic mai spune că PUZ-ul peninsulei se realizează de 10 ani.


„Daca vreţi să ne ajutaţi, puteţi. Nu am venit aici să ne batem joc unii de alţii. Pare că suntem în tabere separate“, mai spune un agent economic.

UPDTAE 4: În concluzie, agenții economici sunt foarte speriaţi şi se tem că se vor închide toate afacerile dacă se va închide Piaţa Ovidiu cu bariere. Agenţii economici mai spun că ar fi de acord ca zona peninsulară să fie închisă cu bariere vara, nu iarna.
„Vă rugăm să vă gândiţi şi la alte soluții. Nu închideţi iarna. Închideți vara.“
 
Viceprimarul spune că agenţii economici nu văd partea bună a închiderii zonei.
În secunda doi, agenţii economici i-au replicat viceprimarului: „Care parte bună. Nu există parte bună“.
 
„Din toamna anului 2018, vor începe lucrările pentru reabilitarea străzilor din Peninsulă. Proiectarea este gata. Acum face un studiu în peninsula pentru nivelul poluării în peninsulă. Se va face şi un studiu de trafic. Nu vrea nimeni să vă termine afacerile“, mai spune Ani Merla.

UPDATE 3:  Vă rog să vă gânditi că avem poate 1000 de angajaţi care ar putea fi afectaţi, a mai spus Dumitru Babu. 

UPDATE 2: Viceprimarul Dumitru Babu spune ca agentii economici ar fi trebuit să vină cu propuneri pentru reglementarea situaţiei. „Dacă închidem zona, noi închidem afacerile“, spune un agent economic.

UPDATE 1: La dezbatere participă zeci de persoane, agenţi economici şi persoane fizice. Sunt discuţii în contradictoriu. Agenţii economici spun că în peninsulă se parchează haotic


 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Mihai Viteazu cumpără echipamente TIC (DOCUMENT)

18 Mar 2024 353

Firme „de casă” în județul Constanța Primăria Cogealac, contracte directe cu două companii apropiate arhitectului șef de la Primăria Corbu (DOCUMENTE)

18 Mar 2024 486

Licitații Constanța Primăria Băneasa alocă aproximativ 400.000 de euro pentru execuția lucrărilor la centrul de colectare prin aport voluntar (DOCUMENT)

18 Mar 2024 361

Afaceri Constanța Primăria Eforie vrea să vândă nouă terenuri. Licitația va avea loc în aprilie

18 Mar 2024 473

Jean Paul Tucan va dezmembra în trei loturi un teren de circa 13.000 mp, situat în Constanța

18 Mar 2024 499

Primăria Constanța anunță vânzarea unui teren de pe strada Industrială

18 Mar 2024 299

Continuă procesul de reorganizare a circulației rutiere în cartierul Tomis Nord din Constanța!

18 Mar 2024 475

Licitații publice Constanța Încă un contract atribuit director către Synesis Partners SRL

18 Mar 2024 301

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța cumpără mobilier pentru Școala Gimnazială Nr. 1 Ciocârlia (DOCUMENT)

17 Mar 2024 448

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. Stadiul dosarului

16 Mar 2024 598

Cumpărări directe O firmă, controlată de Constantin Emilian Calotă, consilier local la Sectorul 2 București, a semnat un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENT)

16 Mar 2024 542

Primăria Murfatlar cumpără de la CNC Romcenter SRL stații de autobuz pentru proiectul „Smart City Murfatlar“! (DOCUMENT)

16 Mar 2024 566

Cumpărări directe Constanța SC Apă Canal Proiect SRL, contract de 110.000 lei cu Primăria Năvodari (DOCUMENT)

16 Mar 2024 457

Vergil Chițac - „Candidez pentru al doilea mandat de primar al Municipiului Constanța“

15 Mar 2024 966

Florin Mitroi, candidat PNL la CJ Constanța! Iulia Iurea, actualul viceprimar, viitor candidat la primăria Valu lui Traian

15 Mar 2024 990