Stiri calde

UPDATE Imagini de la eveniment Şedinţă de lucru la Prefectura Constanţa. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

În aceste momente, în sala ovală a Prefecturii are loc ședința de lucru cu primarii localităților cu activitate turistică și reprezentanții instituțiilor deconcentrate cu atribuții în verificarea pregătirii unităților de alimentație pentru un turism de calitate.

Printrei cei prezenţi se numără prefectul Ioan Albu, subprefectul Dumitru Dan Jeacă, reprezentanţi ai CJPC Constanţa, ai  DSP Constanţa, senatorul Nicolae Moga, primarul din Techirghiol Iulian Soceanu, subprefectul Levent Accoium, directorul ABADL Uzun Hristu, primarul din Limanu, Daniel Georgescu, primarul din Costinești Traian Cristea.

„Am convocat această întâlnire având în vedere că peste o săptămână se va deschide sezonul estival. Suntem în anul Centenarului şi pe litoral vor veni foarte mulţi turişti şi vor fi organizate foarte multe evenimente”, a declarat, în debutul ședinței, prefectul Constanței Ioan Albu.

UPDATE 1: Ecaterina Scânteie, inspector la CJPC Constanţa, spune că toate unităţile de cazare şi cele de alimentaţie publică vor fi atent supravegheate.

Cristina Schipor, director DSP Constanţa, propune crearea unor comisii mixte care, la început de sezon estival, vor merge la agenţii economici pentru consiliere. "Nu putem aplica amenzi fără ca agenţii ecomonici să fie consiliaţi şi îndrumaţi", spune Cristina Schipor.

UPDATE 2: „Pentru 1 Mai, toate plajele litoralului românesc, începând de la Vama Veche până la Năvodari, sunt pregătite pentru începerea sezonului estival. Am acţionat cu o serie de utilaje, avem trei puncte de acţionare în zona Mangalia, cu toate staţiunile aferente, Costineşti şi Eforie, alt punct – şi utilaje care acţionează în Constanţa, Mamaia şi Năvodari”, a precizat Hristu Uzun directorul Administraţiei Bazinale Apă Dobrogea Litoral.

UPDATE 3: Reprezantatul Inspectoratului de Stat în Construcţii a anunţat că instituţia continuă controalele demarate. "Avem o activitate destul de intensă", a punctat reprezentantul inspecoratului de stat în constructii, Molar Istvan.

UPDATE 4: Traian Cristea, primarul din Costineşti, a ridicat problema falezei din localitate. De 5 ani este în stare de degradare. „La Costineşti într-o zonă este ruptă faleza. Vă rugăm să luaţi măsuri că acolo este pericol de prăbuşire a falezei”, a subliniat Traian Cristea.

UPDAE 5: Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu, a vorbit și el dpesre problema plajei. „Puterea noastră se opreşte la limita plajei, de acolo puterea absolută este a administratorului ABADL. Noi ne dorim ca 50% să intre în bugetul local. Eu nu ştiu dacă mai există în Europa, vreo ţară în care plajele sunt în administrarea unei instituţii. Pe noi ne-ar ajuta foarte mult aceste încasări la bugetul local, sau măcar un procent din aceste încasări”, a comentat primarul Daniel Georgescu.

UPDATE 6: La Techirghiol totul este pregătit pentru întâmpinarea turiştilor. În schimb, primarul Iulian Soceanu, a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte exploatarea nămolului din lac. „În momentul acesta avem peste 1.000 de pacienţi – turişti care sunt în Techirghiol, totdeauna se pune accentul pe partea litorală a Mării Negre, iar partea balneară se lasă de-o parte. Trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte această resursă minerală, nămolul sapropelic! Despre licenţele de exploatare a nămolului, vreau să ne ajutaţi să vedem în ce condiţii se vor da aceste licenţe de exploatare. Dacă noi nu avem grijă, riscăm să pierdem această resursă minerală de pe fundul Lacului Techirghiol. Dispariţia nămolului din lac duce la dispariţia staţiunii Techirghiol”, a menționat Iulian Soceanu.
 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Focare de pestă porcină africană în Topalu și Mircea Vodă. Ce măsuri excepţionale au luat autorităţile din Constanţa

17 Aug 2018 680

Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social Prefectura Constanţa ar fi atins gradul de conformare maxim privind publicarea informaţiilor de interes public

27 Jan 2018 991

UPDATEŞefii instituţiilor publice din Constanţa, convocaţi la Prefectură. Iată ce se discută! (galerie foto)

25 Jan 2018 1072

Consiliul Local Mereni nu funcţionează nici după parţialele de anul trecut. PNŢCD cere invalidarea unui mandat

17 Jan 2018 1276

Colindători la Prefectura Constanța. Elevii Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța susțin un mic concert de Crăciun

19 Dec 2017 1057

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule Constanţa se mută în Pavilionul Expoziţional (document)

19 Dec 2017 2710

Ministerul Afacerilor Interne, despre stadiul pregătirilor pentru iarnă

11 Dec 2017 600

Consultaţia la domiciliu şi transportul sanitar neasistat, în discuţia Comitetului pentru Persoane Vârstnice

29 Sep 2017 1000

UPDATE Ședința de colegiu prefectural în aceste momente la Prefectura Constanţa (galerie foto)

27 Sep 2017 1252

Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice s-a reunit la Prefectura Constanţa

02 Sep 2017 879

Vaccinarea copiilor şi pregătirea unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar, temele Colegiului Prefectural Constanţa

31 Aug 2017 997

Şedinţă organizatorică la Prefectura Constanţa Care sunt premierele Zilei Marinei Române 2017

12 Aug 2017 1592

LIVE TEXT A început primul colegiu prefectural condus de noul prefect al Constanţei, Ioan Albu (galerie foto)

26 Jul 2017 1305

S-a întrunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Vremea se va menţine caniculară pe parcursul weekendului, atingând valori de până la 39 de grade Celsius

01 Jul 2017 1762

Plan județean de acțiune pentru reducerea cererii de droguri prin prevenire şi asistenţă

30 May 2017 1092