UPDATE Imagini de la eveniment Şedinţă de lucru la Prefectura Constanţa. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

În aceste momente, în sala ovală a Prefecturii are loc ședința de lucru cu primarii localităților cu activitate turistică și reprezentanții instituțiilor deconcentrate cu atribuții în verificarea pregătirii unităților de alimentație pentru un turism de calitate.

Printrei cei prezenţi se numără prefectul Ioan Albu, subprefectul Dumitru Dan Jeacă, reprezentanţi ai CJPC Constanţa, ai  DSP Constanţa, senatorul Nicolae Moga, primarul din Techirghiol Iulian Soceanu, subprefectul Levent Accoium, directorul ABADL Uzun Hristu, primarul din Limanu, Daniel Georgescu, primarul din Costinești Traian Cristea.

„Am convocat această întâlnire având în vedere că peste o săptămână se va deschide sezonul estival. Suntem în anul Centenarului şi pe litoral vor veni foarte mulţi turişti şi vor fi organizate foarte multe evenimente”, a declarat, în debutul ședinței, prefectul Constanței Ioan Albu.

UPDATE 1: Ecaterina Scânteie, inspector la CJPC Constanţa, spune că toate unităţile de cazare şi cele de alimentaţie publică vor fi atent supravegheate.

Cristina Schipor, director DSP Constanţa, propune crearea unor comisii mixte care, la început de sezon estival, vor merge la agenţii economici pentru consiliere. "Nu putem aplica amenzi fără ca agenţii ecomonici să fie consiliaţi şi îndrumaţi", spune Cristina Schipor.

UPDATE 2: „Pentru 1 Mai, toate plajele litoralului românesc, începând de la Vama Veche până la Năvodari, sunt pregătite pentru începerea sezonului estival. Am acţionat cu o serie de utilaje, avem trei puncte de acţionare în zona Mangalia, cu toate staţiunile aferente, Costineşti şi Eforie, alt punct – şi utilaje care acţionează în Constanţa, Mamaia şi Năvodari”, a precizat Hristu Uzun directorul Administraţiei Bazinale Apă Dobrogea Litoral.

UPDATE 3: Reprezantatul Inspectoratului de Stat în Construcţii a anunţat că instituţia continuă controalele demarate. "Avem o activitate destul de intensă", a punctat reprezentantul inspecoratului de stat în constructii, Molar Istvan.

UPDATE 4: Traian Cristea, primarul din Costineşti, a ridicat problema falezei din localitate. De 5 ani este în stare de degradare. „La Costineşti într-o zonă este ruptă faleza. Vă rugăm să luaţi măsuri că acolo este pericol de prăbuşire a falezei”, a subliniat Traian Cristea.

UPDAE 5: Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu, a vorbit și el dpesre problema plajei. „Puterea noastră se opreşte la limita plajei, de acolo puterea absolută este a administratorului ABADL. Noi ne dorim ca 50% să intre în bugetul local. Eu nu ştiu dacă mai există în Europa, vreo ţară în care plajele sunt în administrarea unei instituţii. Pe noi ne-ar ajuta foarte mult aceste încasări la bugetul local, sau măcar un procent din aceste încasări”, a comentat primarul Daniel Georgescu.

UPDATE 6: La Techirghiol totul este pregătit pentru întâmpinarea turiştilor. În schimb, primarul Iulian Soceanu, a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte exploatarea nămolului din lac. „În momentul acesta avem peste 1.000 de pacienţi – turişti care sunt în Techirghiol, totdeauna se pune accentul pe partea litorală a Mării Negre, iar partea balneară se lasă de-o parte. Trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte această resursă minerală, nămolul sapropelic! Despre licenţele de exploatare a nămolului, vreau să ne ajutaţi să vedem în ce condiţii se vor da aceste licenţe de exploatare. Dacă noi nu avem grijă, riscăm să pierdem această resursă minerală de pe fundul Lacului Techirghiol. Dispariţia nămolului din lac duce la dispariţia staţiunii Techirghiol”, a menționat Iulian Soceanu.

 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Ședința de lucru cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Factorii care fac vârstnicii mult mai vulnerabili la abuz

29 Feb 2024 434

LIVE TEXT Eveniment la Prefectura Constanța. Patru instituții la ora bilanțului (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

14 Feb 2024 1124

Știri Constanța Prima ședință a Colegiului Prefectural aferent anului 2024. Iată ce s-a discutat (FOTO+DOCUMENTE)

02 Feb 2024 858

Constanța Primul Colegiu Prefectural va avea loc mâine. Iată ce se află pe ordinea de zi

01 Feb 2024 630

UPDATE. LIVE TEXT Ședință a Consiliului Prefectural. Iată despre ce se discută (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Dec 2023 886

Știri Constanța Planul județean de măsuri pentru gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului rece 2023-2024 în județul Constanța (DOCUMENT)

06 Nov 2023 890

Consilierii USR au sesizat Prefectura cu privire la nelegalitatea HCL Constanța prin care în luna septembrie au fost repartizate locuințe aflate în patrimoniul AFI SRL (DOCUMENTE)

01 Nov 2023 1528

LIVE TEXT Conferință de presă la Prefectura Constanța. Mai multe instituții au prezentat raportul activităților (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Sep 2023 1162

Prefectura Constanța A avut loc ședința trimestrială a Echipei locale de sprijin în vederea integrării străinilor. Ce s-a discutat

30 Mar 2023 1139

Prefectura Constanța, ședință a Echipei locale de sprijin în vederea integrării străinilor care au dobândit protecție internațională în România

20 Jan 2023 1241

UPDATE Bătaie de joc la adresa constănțenilor. După 2 ore de dezbateri, Consiliului Local Constanța nu a fost în stare să se înțeleagă pe proiectul de modificare a Regulamentului parcărilor!

21 Jul 2022 5575

Constanța Sistemul sanitar județean va intra în etapa a doua a Planului Județean de Reziliență Sanitară. Cum va fi suplimentat numărul de paturi COVID

20 Jul 2022 1323

UPDATE Situația cazurilor de Covid 19 la nivelul județului Constanța, în atenția autorităților județene

20 Jul 2022 1171

USR Constanța a sesizat Prefectura în legătură cu modalitatea de desfășurare a ședințelor de Consiliu Local Municipal

18 Jul 2022 1842

Ultima ședință a Consiliul local al municipiului Constanţa. Se votează taxele și impozitele pentru 2022. Se revocă taxa pentru spații verzi!

28 Dec 2021 2747