Imagini de la eveniment. Zeci de persoane au participat la Constanța la Marșul pentru viață 2018 - O lume pentru viață (galerie foto-video)

Zeci de persoane au participat astăzi la Constanța la Marșul pentru viață 2018 - O lume pentru viață. 

Evenimentul a avut ca punct de plecare Catedrala Arhiepiscopală Sf APostorli Petru și Pavel din Constanța. 

La marș au participat femei cu copii, bărbați, dar și preoți. 

Măsurile de siguranță au fost asigurate de jandarmii care au însoțit grupul pe tot parcursul marșului. 

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, în perioada 1–31 martie 2018, în numeroase orașe din România și Republica Moldova se va desfășura Luna pentru viață 2018 – „O lume pentru viață”, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2018 – „O lume pentru viață”, organizat sâmbătă, 24 martie 2018.
 

”Măsura responsabilității și dezvoltării unei societăți este dată de măsura protejării vieții fiecărui membru al ei. Dreptul la viață, libertate și demnitate ale omului nu încep și nu se acordă de la un anumit nivel financiar, intelectual, de sănătate ori al vârstei, ci sunt date de faptul că suntem oameni, iar oameni suntem din momentul concepției. România de azi și de mâine include copiii născuți și nenăscuți. Fiecare dintre noi, în parte, și toți împreună, ca popor, dorim libertate, demnitate, respect. Dar nu le putem pretinde pentru noi dacă nu le recunoaștem pentru cei mai vulnerabili dintre noi, copiii nenăscuți, și dacă le negăm pentru femeile în criză de sarcină. Este firesc să dorim ca zâmbetul și lumina din ochii fiecărui copil să ajungă să îi bucure pe cei din jur. La fel de firesc este să sprijinim o femeie aflată în criză de sarcină. Activitățile care sprijină viața și prețuirea pentru viață sunt o datorie de onoare pentru o societate care vrea să se dezvolte, să ducă mai departe și să îmbogățească ceea ce a primit de la generațiile anterioare” - au transmis organizatorii. .

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Marșul pentru viață 2022 „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”. IPS Teodosie a făcut o rugăciune pentru promotorii vieții (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2022 1950

Nava-şcoală „Mircea“ s-a întors din marşul istoric de 93 de zile. Documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, vizionat pe bric (galerie foto)

08 Aug 2019 2815

Imagini de la eveniment. „Unic din prima secundă”. Marș pentru viață la Constanța. Zeci de persoane participă (galerie foto-video)

23 Mar 2019 2295

Mars de solidaritate pentru femei diagnosticate cu cancer la san - Octombrie, luna ROZ -

28 Sep 2015 1432

"Marș pentru viață" în Constanța

22 Mar 2014 2161