Stiri calde

Imagini impresionante. Nava școală Mircea a tranzitat Canalul Corint, pentru a doua oară în câteva luni (galerie foto-video)

Nava Școală „Mircea" a plecat pe 20 august în cel de-al doilea marş internaţional de instrucţie de anul acesta! Astfel, în perioada 20 august – 20 septembrie, bricul continuă tradiţia premierelor, având la bord, în frunte cu comandantul, cdor. Mircea Târhoacă şi comandantul de marş, cdor. Gabriel Moise, pe lângă studenţii Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân”, şi cadeţi din Marea Britanie, precum şi din Ucraina, Turcia, Bulgaria, Polonia, Germania şi China.

În timpul marșului de instrucție tranzitarea canalului Corint a fost unul din momentele mult aşteptate de cadeţi poate cu mai mult interes decât trecerea prin Bosfor. De către cadeţi dar nu neapărat şi de către echipaj care se află deja la a doua traversare din vara aceasta, este adevărat acum în sens invers, din Marea Egee spre Marea Ionică.

”După decenii întregi în care N.Ş.Mircea nu a avut oportunitatea să-l traverseze iată că anul acesta s-a reuşit „dubla”. Oricum, frumuseţea locului nu poate fi negată. Foarte pe scurt, pentru cei care nu ştiu sau nu au timp să caute pe internet, Canalul Corint este un canal artificial care taie istmul Corint şi leagă Golful Saronic din Marea Egee de Golful Corint din Marea Ionică şi practic separă Peloponezul de restul Greciei continentale.
Canalul are 6,3 kilometri lungime iar noi l-am parcurs în aproximativ 45 de minute. Intrăm într-un canal foarte îngust cu lăţimea de 21 de metri (destul de puţin pentru o navă ca a noastră, de altfel pentru evitarea oricăror posibile incidente bărcile au fost retrase din exteriorul bordajului) şi cu pereţi aproape verticali săpaţi în piatră, cu straturile geologice clar vizibile şi înalţi de peste 50-60 de metri. Nava noastră are înălţimea maximă de 45 de metri iar la trecerea pe sub cele câteva poduri de deasupra canalului rămânea o distanţă confortabilă. Am navigat cu motor, fără a fi remorcaţi, pe o apă limpede, uşor verzuie, care are o adâncime maximă de opt metri. Trecerea pe lângă pereţii de stâncă la o distanţă atât de mică încât aveai impresia că îi poţi atinge cu mâna sau vegetaţia şi copacii din zonele mai joase din ambele borduri au rămas în memorie drept fundaluri incredibile pentru velierul nostru. Fotografiile şi filmările vorbesc de la sine” - se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Academiei Navale Române..Sursa foto-video: Facebook/Academia Navală Mircea cel Bătrân

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imaginea zilei. Marinarii de pe nava-școală Mircea au revenit în Portul Constanța. Cum și-a așteptat un bebeluș părintele sosit din marș

20 Sep 2018 548

LIVE.Imagini de la eveniment Întâlnire emoţionantă. Nava-Școală „Mircea” a acostat în Portul Militar Constanţa (galerie foto)

20 Sep 2018 670

Nava-Școală „Mircea” va acosta în Portul Militar Constanţa

19 Sep 2018 585

Nava Școală „Mircea" a plecat în cel de-al doilea marş internaţional de instrucţie de anul acesta (video)

20 Aug 2018 806

Mesajul lui Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale Nava-Şcoală „Mircea” pleacă mâine într-un nou marş internaţional

19 Aug 2018 1495

Imagini de la eveniment Emoționant! Un tânăr ofițer a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, pe puntea Navei-școală Mircea! (galerie foto+video)

05 Jul 2018 8184

LIVE. Imagini de la eveniment. Portul Militar Constanța Nava-Școală „Mircea" s-a întors acasă! (galerie foto+video)

05 Jul 2018 1580

Nava-Școală „Mircea" oferă Forțelor Navale Române încă o generație de marinari militari!

03 Jul 2018 540

Nava-școală Mircea va acosta în Portul Pireu pentru ultima escală din primul marș de instrucție

26 Jun 2018 542

Nava-Școală „Mircea” va acosta în Portul Tivat din Muntenegru

17 Jun 2018 761

Prima parte a marșului de instrucție, realizat de Nava-Școală „Mircea”, a avut loc în portul Bari, din Italia

11 Jun 2018 549

Şi burghez, şi monarhist! (I) Ţarul, Mareşalul şi Lupeasca (galerie foto)

08 Jun 2018 1785

evz.ro Bricul "Mircea" salvează Marina Militară Germană. Adevărul muşamalizat al "bordelului plutitor"

07 Jun 2018 2230

Nava Mircea pleacă astăzi în marș internațional de instrucție. Cât va dura. Câți militari vor fi la bord. Ce distanță va parcurge bricul

04 Jun 2018 4083

O licitaţie organizată de Academia Navală pentru modernizarea comenzii de navigaţie la nava-şcoală „Mircea“, contestată la CNSC

02 Jun 2018 726