Stiri calde

Imagini impresionnate. Cum arată interiorul Palatului Episcopal din Oradea după incendiul de sâmbătă. Ce mesaj au transmis autoritățile (galerie foto)

Prefectura județului Bihor a făcut publice pe pagina de Facebook imagini din interiorul Palatului Episcopal afectat de incendiul din seara de 25.08.2018. 
 

”Gândurile și rugăciunile noastre sunt îndreptate acum către Episcopia Greco-Catolică. După cum credem că toată lumea a văzut, un incendiu devastator a afectat în seara trecută una dintre bijuteriile arhitecturale ale Oradiei - Palatul Episcopal. Clădirea a fost grav afectată și în ciuda acestui incident extrem de provocator, răspunsul și profesionalismul pompierilor din cadrul ISU - Crișana a fost excepțional, aceștia reușind să prevină răspândirea incediului la parterul Palatului și în clădirile învecinate” - au transmis reprezentanții Prefecturii Bihor. .

 
Peste 100 pompieri militari au participat la operațiunea din seara de 25 august, cu 12 autospeciale dintre care 2 de intervenție la înălțime.

”Curajul și promptitudinea pompierilor militari ne îndatorează să le mulțumim și să îi felicităm. Cel mai important este că nu au fost victime iar faptul că s-a reușit ca un incendiu de asemenea dimensiuni să fie izolat este exclusiv rezultatul modului exemplar în care au acționat pompierii.
 
Considerăm că nu ar fi de folos să speculăm în spațiul public pe tema cauzei incendiului. Există o anchetă în curs și vă asigurăm că toate ipotezele sunt luate în considerare, urmând ca în cel mai scurt timp să avem date oficiale despre ce ar fi putut cauza această tragedie.
 
În final, ținem să menționăm că este încurajatoare generozitatea orădenilor care se reunesc în aceste momente pentru a-i ajuta pe cei afectați de acest eveniment tragic, prin campania de strângere de fonduri la care vom adera și noi și unde vom invita de asemenea toate instituțiile deconcentrate pe care le coordonăm să se implice. Facem apel de asemenea la cetățenii municipiului Oradea și nu numai, să se implice financiar, atât cât pot, în acest act de normalitate, fiind datoria noastră a tuturor să ne asigurăm că acest monument de care eram cu toții atașați va renaște și străluci din nou în Piața Unirii” - au mai transmis autoritățile.

Sursa foto: Facebook/Instituția Prefectului Bihor

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O maşină a luat foc la ieşire din Eforie Nord

22 Apr 2019 43

Constanța Incendiu la un apartament situat pe strada Soveja. Bărbat captiv în interior (galerie foto+video)

21 Apr 2019 1948

Arde între localitățile Culmea și Nazarcea din județul Constanța

21 Apr 2019 317

Incendiu puternic la pensiunea Motorom din judeţul Braşov. Pompierii s-au luptat cu flăcările (galerie foto+video)

21 Apr 2019 368

Incendiu la Lumina, județul Constanța. Pompierii ISU Dobrogea, chemați în ajutor. Ce s-a întâmplat

20 Apr 2019 1517

Incendiu de amploare în județul Tulcea. Mai mulți stupi, distruși de flăcări. Ce au stabilit pompierii

20 Apr 2019 546

Imagini de la eveniment. Alertă la ISU Dobrogea. Un incendiu a cuprins o locomotivă pe strada Justiției din Constanța (galerie foto+video)

20 Apr 2019 1502

Incendiu pe strada Arcului din Constanța. Intervin pompierii

19 Apr 2019 355

Incendiu în nordul Stațiunii Mamaia. Autoturism, cuprins de flăcări

19 Apr 2019 1053

Incendiu la un supermarket din Ploiești. 120 de persoane, evacuate

18 Apr 2019 254

Zeci de elevi de la Școala „Ion Borcea” din Agigea au învățat să acorde primul ajutor (galerie foto)

18 Apr 2019 332

De la ce a pornit incendiul care a distrus mare parte din Catedrala Notre-Dame din Paris. Câți bani au fost strânși din donații pentru refacerea monumentului

18 Apr 2019 597

Incendiu pe Aeroportul Băneasa din București. Un avion ar fi fost cuprins de flăcări

17 Apr 2019 787

Tragedie. O fetiță și mama ei au ars de vii în incendiul care le-a cuprins locuința

17 Apr 2019 381

CNE Cernavodă cumpără servicii de prevenire şi stingere a incendiilor (document)

17 Apr 2019 365