Stiri calde

Impresii după o vizită la malul mării. Ce au spus despre Constanța și litoral doi bloggeri din Marea Britanie

Doi bloggeri din Marea Britanie au părăsit de curând România, după mai bine de o lună de călătorii, dublu faţă de cât îşi plănuiseră iniţial, informează adevarul.ro.
 
Pe blogul lor, Ludwig's Odyssey, Wendy şi Rapha au postat o serie de impresii cu locurile pe care le-au vizitat, dar şi o fabuloasă colecţie a unei Românii în imagini.
 
Cei doi au ajuns și la malul mării. Prima oprire a fost la plaja Corbu – „punctul cel mai estic pe care-l vom atinge în această călătorie”, de unde au plecat a doua zi „neavând prea multe de făcut în zonă”, spre sudul litoralului.  
 

„Pe drum ne-am oprit la Mamaia. Este o fâşie lungă, de fapt un istm, plin de coaste, cu hoteluri, iar plaja lungă de nisip este complet umplută cu şezlonguri.”   

 
O plimbare pe ponton le-a oferit ocazia de a vedea „nişte delfini, pe partea cealaltă a portului”. Nu a fost singura întâlnire memorabilă cu fauna din România. Într-una din conversaţiile avute cu ei, ne povesteau entuziasmaţi că au reuşit să vadă şi urşi, pe Valea Cerbului: „Un exemplar dimineaţa, şi un adult, la lăsarea serii”.     
 
N-au ratat nici Constanţa unde s-au plimbat puţin prin oraşul vechi.
 

„A fost destul de plăcut”, au spus bloggerii catalogând Cazinoul drept „o clădire destul de cool”.    

 
Vama Veche însă le-a schimbat cu totul impresia despre litoralul românesc: „în zilele comuniste, era un refugiu pentru gânditorii liberi, hippii şi alţii, care, din anumite motive, a fost tolerat de regimul lui Ceauşescu. După revoluţia din 1989, a devenit din ce în ce mai boemă”, până când au început să apară hotelurile şi inevitabil tot mai mulţi oameni au început să vină.   
 

„Ne-a plăcut aici, ne-a amintit cu adevărat de Asia. A fost o amestecătură din locurile în care noi am mers. Un loc în care modernitatea întâlneşte vechiul, prin casele din lemn. Oricum, este un loc de petrecere adevărat şi există multe baruri, unde te poţi distra şi dansa până la apariţia soarelui, fără să mai spunem că nu este locul potrivit pentru a veni dacă vă place somnul”, au descris bloggerii cea mai sudică staţiune de pe litoralul românesc.   

 
I-a încântat camparea gratuită şi prezenţa numeroaselor campervane şi rulote dintr-un loc „destul de îndepărtat de muzica banging. Există o mulţime de corturi împrăştiate, inclusiv pe plajă, care pare să fie populară printre nudişti. Există un adevărat amestec de oameni aici. Ne-a plăcut suficient pentru a rămâne timp de câteva zile. Marea Neagră este caldă şi nu foarte sărată, deci nu este nevoie disperată de un duş”   
 

„Asta este România, deocamdată. O iubim, ne-am întâlnit cu nişte oameni minunaţi şi ne-am bucurat cu adevărat de frumuseţea locului”, au mai spus bloggerii la finalul materialelor postate despre experienţele trăite în ţara noastră.

Articolul integral poate fi citit pe adevarul.ro.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

16 Feb 2019 38

UPDATE. Imagini de la eveniment Cupa EHF. HC Dobrogea Sud joacă astăzi la Constanța cu FC Porto Sofarma (galerie foto)

16 Feb 2019 228

DRDP Constanța. Situația drumurilor în județul Constanța și județele limitrofe, la ora 12.00

16 Feb 2019 201

Colegiul Național de Arte „Regina Maria” promovează destinația Constanța-Mamaia la Târgul de Turism al României (galerie foto)

16 Feb 2019 373

Alertă la ISU Dobrogea. Incendiu în Dana 89, Port Constanța. Intervin pompierii (galerie foto+video)

16 Feb 2019 683

BC Athletic Constanța a câștigat și al doilea turneu al Cupei României 3X3

16 Feb 2019 355

Începând de ieri, Tudorel Dogaru este oficial șeful Brigăzii de Combatere a Criminaltății Organizate Constanța

16 Feb 2019 1963

SSC Farul Constanța a anunțat încă trei transferuri. Miercuri, ultimul amical înaintea începerii campionatului (galerie foto)

16 Feb 2019 741

Interviu live Strategia Primăriei Constanța în domeniul sportului. Sală Polivalentă, organizarea de competiții sportive internaționale și instituirea trofeului „Fairplay“ (video)

16 Feb 2019 1478

Se analizează evoluţia fenomenelor apărute pe strada Traian Firma fostului director al GeoEcoMar, consultanţă pentru Primăria Constanţa

16 Feb 2019 883

Constănţean condamnat cu executare pentru că şi-a luat soacra la pietre

16 Feb 2019 442

Un nou duel, duminică, între CSU Neptun Constanţa şi AHCM Slobozia. Acum se înfruntă în Cupa României

16 Feb 2019 444

Prefectura Constanţa cere anularea unui PUZ. Vizată, Cambela Prod SRL (document)

16 Feb 2019 573

O firmă din Alexandria a reclamat DRDP Constanţa la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

16 Feb 2019 390

Mai multe afaceri din Constanţa, dizolvate. Date despre asociaţi

16 Feb 2019 694