Impresii după o vizită la malul mării. Ce au spus despre Constanța și litoral doi bloggeri din Marea Britanie

Doi bloggeri din Marea Britanie au părăsit de curând România, după mai bine de o lună de călătorii, dublu faţă de cât îşi plănuiseră iniţial, informează adevarul.ro.
 
Pe blogul lor, Ludwig's Odyssey, Wendy şi Rapha au postat o serie de impresii cu locurile pe care le-au vizitat, dar şi o fabuloasă colecţie a unei Românii în imagini.
 
Cei doi au ajuns și la malul mării. Prima oprire a fost la plaja Corbu – „punctul cel mai estic pe care-l vom atinge în această călătorie”, de unde au plecat a doua zi „neavând prea multe de făcut în zonă”, spre sudul litoralului.  
 

„Pe drum ne-am oprit la Mamaia. Este o fâşie lungă, de fapt un istm, plin de coaste, cu hoteluri, iar plaja lungă de nisip este complet umplută cu şezlonguri.”   

 
O plimbare pe ponton le-a oferit ocazia de a vedea „nişte delfini, pe partea cealaltă a portului”. Nu a fost singura întâlnire memorabilă cu fauna din România. Într-una din conversaţiile avute cu ei, ne povesteau entuziasmaţi că au reuşit să vadă şi urşi, pe Valea Cerbului: „Un exemplar dimineaţa, şi un adult, la lăsarea serii”.     
 
N-au ratat nici Constanţa unde s-au plimbat puţin prin oraşul vechi.
 

„A fost destul de plăcut”, au spus bloggerii catalogând Cazinoul drept „o clădire destul de cool”.    

 
Vama Veche însă le-a schimbat cu totul impresia despre litoralul românesc: „în zilele comuniste, era un refugiu pentru gânditorii liberi, hippii şi alţii, care, din anumite motive, a fost tolerat de regimul lui Ceauşescu. După revoluţia din 1989, a devenit din ce în ce mai boemă”, până când au început să apară hotelurile şi inevitabil tot mai mulţi oameni au început să vină.   
 

„Ne-a plăcut aici, ne-a amintit cu adevărat de Asia. A fost o amestecătură din locurile în care noi am mers. Un loc în care modernitatea întâlneşte vechiul, prin casele din lemn. Oricum, este un loc de petrecere adevărat şi există multe baruri, unde te poţi distra şi dansa până la apariţia soarelui, fără să mai spunem că nu este locul potrivit pentru a veni dacă vă place somnul”, au descris bloggerii cea mai sudică staţiune de pe litoralul românesc.   

 
I-a încântat camparea gratuită şi prezenţa numeroaselor campervane şi rulote dintr-un loc „destul de îndepărtat de muzica banging. Există o mulţime de corturi împrăştiate, inclusiv pe plajă, care pare să fie populară printre nudişti. Există un adevărat amestec de oameni aici. Ne-a plăcut suficient pentru a rămâne timp de câteva zile. Marea Neagră este caldă şi nu foarte sărată, deci nu este nevoie disperată de un duş”   
 

„Asta este România, deocamdată. O iubim, ne-am întâlnit cu nişte oameni minunaţi şi ne-am bucurat cu adevărat de frumuseţea locului”, au mai spus bloggerii la finalul materialelor postate despre experienţele trăite în ţara noastră.

Articolul integral poate fi citit pe adevarul.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Constanța Bărbat arestat pentru înșelăciune. Acesta ar fi obținut importante foloase materiale în numele unor societăți de construcții

29 Mar 2024 46

A sustras bani și bijuterii din apartamente în municipiul Constanţa. Bărbatul este arestat și cercetat pentru furt calificat!

29 Mar 2024 118

Sandvici cu piept de pui și ... sârmă, la un peco din Constanța! Tribunalul a dictat 2.000 de euro daune morale (MOTIVARE)

29 Mar 2024 119

Compania afaceristului Dragomir a contestat licitația pentru execuția străzilor Primăria Hârșova învinsă la Consiliul de Soluționare a Cotestațiilor!

29 Mar 2024 67

Declarații de avere Constanța Viorel Iacob, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 69

Handbal tineret CSM Constanța, înfrângere cu liderul, în ciuda paradelor lui Chilianu și a celor 19 goluri ale lui Rareș Ștefan! (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 130

Farul Constanța După meciul cu liderul, fotbalistele întâlnesc la Ovidiu și campioana! Sâmbătă, 30 martie 2024. Spectatorii au intrare liberă

29 Mar 2024 144

A doua licitație, organizată de fiscul din Constanța pentru valorificarea a două terenuri deținute de Primăria Cogealac (DOCUMENT)

29 Mar 2024 77

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 107

Judecători și procurori stagiari la Constanța și Tulcea! Au absolvit INM cu medii peste 8, au fost notați și cu 10 la Organizare Judiciară! (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 106

Justiție Constanța Primăria Năvodari pierde un nou proces deschis Inspectoratului de Stat în Construcții

29 Mar 2024 109

Afaceri Constanța Aproximativ 600.000 de lei puși la bătaie de Primăria Cobadin. Ce vrea să achiziționeze (DOCUMENT)

29 Mar 2024 80

LIVE Text CSM Constanța, show de baschet cu echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu, MK All Stars (FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 231

IPJ Constanța face declarații despre cazul vârstnicei agresate în Tomis Nord

29 Mar 2024 201

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 187