Impresionant. Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 38 „Dimitrie Cantemir” au trasat conturul Romaniei și simbolul Centenarului Marii Uniri (galerie foto)

Elevi, părinți, bunici, profesori uniți în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir” au trasat cu trupurile lor conturul Romaniei și simbolul Centenarului Marii Uniri.

Potrivit reprezentanților Școlii Gimnaziale Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir”, în mintea și în sufletele tuturor trei numere își găsesc semnificații mărețe: 38 de ani de la înființarea școlii, 140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria-mamă, 100 de ani de la Marea Unire, motiv de mândrie și bucurie pentru inițiatorii proiectului ”Mozaic dobrogean”, prof. dr. Iris Sarchizian, directorul școlii, prof. Ene Bogdan și Holubeanu Simona-Elena, care și-au propus să rememoreze într-un mod inedit cele trei evenimente prin intermediul dansului, cântecului și al poeziei, demonstrând încă o dată că Dobrogea este tărâmul multiculturalității și al prieteniei.

”Oaspeți de seamă ne-au onorat cu prezența, unele dintre personalități fiind elevi ai școlii: primarul orașului, Decebal Făgădău, care a venit însoțit de marele atlet Ilie Floroiu, deputat George Vișan, reprezentanții ai I.S.J. Constanța, inspectorii școlari Daniela Bălănescu, Geanina Zaharia și Daniel Geoglovan, iar din partea Muzeului Militar Național ”Regele Ferdinand I”, Ivan Răzvan. De asemenea, partenerii noștri în proiect au fostși reprezentanți ai Asociației culturale Tomis și AirSoft Club Constanța, care ne-au încântat privirile cu vestimentația specifică, iar din partea comunității armene din Constanța doamna Azaduhi Benlian a menționat importanța spațiului interetnic dobrogean ca simbol al bunei înțelegeri între semeni, model de urmat pentru generațiile viitoare” - au transis reprezentanții unității de învățământ. 

Cu acest prilej, primarului orașului Constanța i-a fost înmânat de către directorul școlii, prof.dr. Iris Sarchizian, titlul de ABSOLVENT DE ONOARE AL ȘCOLII GIMNAZIALE NR.38 DIMITRIE CANTEMIR.

”Cu toții am trăit clipe emoționante, care au adus în prim plan cele trei evenimente. Cu această ocazie, a fost lansat, pentru prima dată de la înființare,  imnul școlii, compus de prof. Adrian Mihai Hasna-Preda și interpretat de corul școlii, ”Cantemirienii”.  Momente patriotice deosebite au oferit grupul de chitariști condus de prof. Walter Ghicolescu, corul ”Armonii dobrogene”, îndrumat de prof. Jitariu Lucica, Bilal Melissa din clasa a VII-a D și ansamblul folcloric ”Rapsodia Mării”, de la Palatul copiilor din Constanța, Razvan Paraschiv din clasa a VII-a B și Ansamblul de dansuri grecești ASTRAS,Emin Ersun din clasa a VII-a B și Ansamblul de dansuri tătărești ”Minikaradeniz”, Ansamblul de dansuri turcești ”Delikaliar”, Ansamblul de dansuri aromâne ”Veria” al Școlii Gimnaziale Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir”, corul clasei a IV-a B, condus de prof. Buzenchi Lucica, precum și interpretele Bilal Melisa și Mangiurea Ema, elevele școlii.Finalul activității i-a reunit pe toți cei prezenți într-o horă a unirii, simbol al prieteniei, toleranței și iubirii față de țară și neam, al comuniunii pașnice între toate naționalitățile din spațiul dobrogean.
Evenimentul a fost prezentat de prof. înv. primar Luciana Șerban, iar sonorizarea profesionistă a fost oferită de ALL MUSIC SRL, cărora le mulțumim pentru implicarea permanentă în activitățile școlii” -0 au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir”.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#citesteDobrogea Centenar Spiru Chintilă, pictorul îndrăgostit de Dobrogea

17 Sep 2021 1152

Primavera Constanța, pe locul întâi la întrecerea de fotbal juvenil de la Cumpăna (galerie foto)

10 Aug 2021 1946

Competiție de fotbal juvenil la Cumpăna. Turneul, găzduit de Complexul Sportiv „Centenar 2018“

04 Aug 2021 2072

După Cupa României, Frontiera Tomis Constanța s-a impus și în Campionatul Național de oină pe plajă (galerie foto)

15 Jul 2021 1028

Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Cupa României la oină. Competiţie găzduită de Cumpăna (video)

12 Jul 2021 2007

Cupa României la oină, găzduită de Complexul Sportiv „Centenar 2018“ din Cumpăna

08 Jul 2021 1727

Astăzi se împlinește un centenar de la moartea poetului Luchi, fiul lui Ion Luca Caragiale

02 Jul 2021 1888

„Omul Centenar“ al comunei şi cetăţean de onoare Veteranul de război Ion Ceapă, din Cumpăna, a împlinit 104 ani

01 Apr 2021 1178

#citește Dobrogea Centenar Traian Coșovei

24 Mar 2021 1520

#DobrogeaDigitală „Bătrâna şi atât de tânăra Constanţă”

18 Dec 2020 3254

”Marinarii sunt și vor rămâne la înălțime!” 100 de ani de fotbal constănțean. Fanii, spectacol cu torțe și artificii!

13 Nov 2020 3749

#DobrogeaAcademică Emisiune specială de mărci poștale dedicată unui secol de cercetare speologică în România (galerie foto)

22 Jun 2020 880

Ziua Eroilor, comemorată la Cumpăna

27 May 2020 1082

#ConstanțaEsteBine - Centenar în pandemie 100 de ani de învățământ economic constănțean, sărbătoriți cu gândul, cu sufletul și cu inima (galerie foto)

09 May 2020 3826

Marinarul grănicer Onor la Centenar! (galerie foto)

03 Apr 2020 5653