”Împreună pentru parcul nostru” Luni, elevii și studenții a trei instituții de învățământ vor planta pomi în Parcul Casei de Cultură

Cele trei instituţii de învăţământ aflate în vecinătatea Parcului Casei de Cultură din Constanţa vor organiza cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, luni, un eveniment cu valoare simbolică, prin care doresc să îşi arate concret intenţia de a se îngriji de această oază de verdeaţă a oraşului.

Elevii şi studenţii de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi Universitatea „Andrei Şaguna” se vor întâlni luni, 16 octombrie, la ora 13, în parcul de lângă şcolile lor pentru a planta mai mulţi pomi. Este un gest care leagă necesitatea responsabilizării tinerilor în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi o atitudine civică pozitivă de obiectivele pe termen lung ale educaţiei în general, conform proverbului chinezesc care spune: „Dacă te gândeşti la ziua care va urma – ia-ţi ceva de mâncare! Dacă te gândeşti la anul care va urma – plantează un copac! Dacă te gândeşti la secolul care va urma – fă educaţie copiilor!”

Parcurile, spaţii destinate jocului, odihnei, relaxării active, trebuie să reflecte grija pe care locuitorii oraşului o au pentru cultivarea unui mediu curat şi frumos, iar această grijă trebuie sădită timpuriu în minţile copiilor noştri. Elevi de gimnaziu, liceeni şi studenţi vor participa luni atât la igienizarea parcului, cât şi la plantările de pomişori, aşteptând ca municipalitatea să răspundă la oferta deja exprimată de cele trei instituţii educaţionale, de a prelua în custodie parcul, pentru a-l îngriji cu mai multă responsabilitate.

Nu este prima activitate de acest fel organizată în Parcul Casei de Cultură. În anul 2015, cu prilejul vizitei ambasadorului Africii de Sud la Constanţa, Universitatea „Andrei Şaguna”,  Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” au  desfăşurat o acţiune de voluntariat intitulată „67 de minute în folosul comunităţii”, simbolizând  cei 67 de ani de luptă ai lui Nelson Mandela pentru democraţie. După ce au făcut curăţenie în parc, elevii şi studenţii au platat şapte puieţi de platan.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 375

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la etaj în zona Casei de Cultură. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 1209

Constanța Persoană decedată găsită pe trotuar în zona Casa de Cultură (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Apr 2024 3225

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1929

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

10 Apr 2024 549

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

02 Apr 2024 1072

Constanța Atenție șoferi! Nu funcționează semafoarele din intersecția de la Casa de Cultură (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 501

Patru spectacole în luna aprilie la Teatrul de Stat Constanța, printre care și noua producție, „Casa Bernardei Alba”

30 Mar 2024 734

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1568

De 8 martie Comedia „O scrisoare pierdută" la Casa de Cultură Constanța

05 Mar 2024 742

Consiliul Local Constanța, recurs contra Arhipiscopiei Tomisului pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Dosarul, amânat

29 Feb 2024 561

Filofteia Pletea, numită directorul interimar al Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța

13 Feb 2024 1037

Atenție șoferi! Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Casa de Cultură Constanța se montează stâlpișori pentru delimitarea benzii pentru autobuze (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 7155

În municipiul Tulcea A fost aprobat PUZ pentru reabilitarea Casei de cultură, Grădina de vară și Parcul personalităților

01 Feb 2024 848

Constanța Kira Hagi, pe scena Casei de Cultură, în „Sistemul Perfect“. Interes deosebit pentru spectacol (GALERIE FOTO)

30 Jan 2024 1460