Stiri calde

În accidentul feroviar din Portul Constanța un utilaj al silozului a fost aruncat în mare. A fost adusă o macara plutitoare. Utilajul...este ancorat de un bolard (galerie foto + video)

Ieri, după cum anunțam, a avut loc un accident feroviar mai rar întâlnit, în Portul Constanţa.

Un vagon, probabil în urma unei erori umane,  a fost căzut de pe cheu, în timpul unei manevre de mișcarea vagoanelor pentru descărcare, pe linia ferată de la Silozul construit de Anghel Saligny.

Numai că ieri nimeni nu a suflat o vorbă: în timpul evenimentului feroviar a fost antrenată, în mersul său pe linie spre apa din bazinul portuar și o instalație de încărcarea navelor cu cereale din siloz.

Astăzi, cu mijloacele din dotare, aflate pe cheu, instalația a fost scoasă din apă și ancorată ca orice obiect plutitor și legată de bolardul în apropiere pe cheu.

Fiind prea grea pentru scos cu macaralele de pe cheu în urmă cu ăuțin timp a fost adusă o macara plutitoare care să rezolve situația.
 

De altfel, ieri, contactat telefonic, de Agerpres, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Dan Nicolae Tivilichi, a subliniat  gravitatea accidentului produs de operatorul feroviar și pagubele suferite de infrastructura portuară.


Peste 30 de metri liniari din platforma portuară dispusă între Silozul de cereale Anghel Saligy și acvatoriul din Portul Constanța Nord a fost distrusă după ce o garnitură de tren cu cinci vagoane de cereale, aparținând societății Rolling Stock Company S.A., a ieșit vineri, în jurul orei 12,30, de pe calea de rulare în timp ce făcea manevre în interiorul Celulei nr. 1, informează Agerpres.ro. 
 

De asemenea, în urma incidentului au fost distruse coronamentul și muchia metalică a cheului, ultimul vagon rămânând suspendat la dana 17, deasupra mării.
 

 "Nu pot să consider că este vorba despre deraierea unui tren, căci calea de rulare se termină la ieșirea din siloz iar garnitura de tren a parcurs mai bine de 30 de metri în linie dreaptă până când ultimul vagon a rămas suspendat deasupra bazinului portuar, pe marginea cheului. O să cer colegilor mei să analizeze posibilitatea de a considera acest incident drept atentat la siguranța circulației feroviare și să acționeze ca atare în instanță", a declarat Tivilichi pentru AGERPRES.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident feroviar grav în judeţul Timiş. Un şofer a murit

22 Mar 2019 385

UPDATE. Accident pe calea ferată. O mașină a fost lovită de un tren. Pompierii și cadrele medicale, chemați în ajutor

21 Mar 2019 380

UPDATE. Accident feroviar în județul Olt. Un autoturism, lovit de un tren de călători. Un bărbat a decedat (galerie foto+video)

20 Mar 2019 511

Imagini de la eveniment Constanța. O persoană s-a aruncat în fața trenului! (galerie foto+video)

05 Mar 2019 5311

Despăgubire record pentru o femeie din Constanța implicată într-un accident feroviar. Ce sumă ar trebui să achite CFR SA

05 Mar 2019 745

Tragedie la Sinaia. Un copil de trei ani, lovit de locomotivă. Salvatorii nu au mai putut face nimic

03 Mar 2019 684

Accident pe calea ferată. Locomotiva unui tren de călători a deraiat. Cum se circulă în zonă

02 Mar 2019 644

Accident feroviar grav în judeţul Timiş. O maşină a fost lovită de un tren. Două victime

01 Mar 2019 527

Trenul de călători București Nord-Constanța, implicat într-un accident feroviar. Ce s-a întâmplat

28 Feb 2019 2004

Tragedie în Egipt. Cel puţin 10 persoane au murit în urma unui accident feroviar care a declanşat un incendiu

27 Feb 2019 535

Accident feroviar cumplit. O persoană a decedat, după ce a fost lovită de tren

16 Feb 2019 630

O persoană a murit după ce taxiul în care se afla a fost lovit de tren

15 Feb 2019 596

UPDATE Accident feroviar grav la Medgidia. O persoană, decedată

05 Feb 2019 2977

UPDATE. Accident pe calea ferată. O mașină a fost lovită de un tren. Un cetățean străin și prietena lui, implicați (galerie foto)

20 Jan 2019 765

Accident pe calea ferată. Un autoturism a fost lovit de un tren de persoane. O victimă, încarcerată

17 Jan 2019 1019