UPDATE. Agenția de turism Genius Travel a fost exclusă din ANAT. Vezi cine sunt acționarii!

În plin sezon de concedii, o agenţie de turism îşi anunţă insolvenţa. Este vorba despre agenţia Genius Travel care şi-ar fi anunțat clienţii prin e-mail că nu le va mai onora vacanţele plătite deja. Mai grav însă, sunt şi români care au plecat în vacanţă şi au descoperit că nu au locurile rezervate, informează Digi24.ro.
 
Jurnaliștii au încercat să obțină un punct de vedere și din partea reprezentanților agenției de turism, însă la numele de telefon ale firmei nu răspunde decât robotul.
 
Conform News.ro, citată de Digi 24, agenţia Genius Travel nu şi-a depus încă la tribunal cererea de intrare în insolvenţă.
 
Nici autoritatea care reglementează activitățile în turism nu știe prea multe despre demersul firmei și nici nu are habar cum sau dacă turiștii ghinioniști vor fi despăgubiți.
 
Directorul general al Direcţiei Generale de Control şi Autorizare din cadrul ANT, George Borună,  a explicat că Genius Travel este o agenţie detailistă, iar limita despăgubirii e de doar 10.000 de dolari, mai informează Digi24.
 
„Genius Travel are asigurare făcută la Gerroma. În limita plafonului de decontare, care ar fi de 10.000 dolari, turiştilor li se vor deconta banii de către societatea de asigurare, dacă Genius a intrat într-adevăr în insolvenţă”, a declarat Borună, citat de postul TV.
 
Reprezentanţul ANT spune că turiştii afectaţi trebuie să se ducă la agenţie, iar dacă aceasta nu le înapoiază banii în 15 zile, atunci ei se pot adresa direct companiei de asigurări.

UPDATE ora 14:19:

ANAT a anunțat astăzi că a exclus agenția de turism Genius Travel, pentru prejudicii morale create asociației, prejudicii de imagine create agențiilor de turism ce funcționează corect, precum și pentru prejudiciile materiale create turiştilor care au cumpărat vacanţe de la Genius Travel şi nu le pot efectua.
 
ANAT a cerut explicații agenției în cauză încă de vineri, 12 august, când mai mulți turiști au contactat asociaţia, în urma mesajului primit de la agenție, prin care își anunța starea de insolvență. ANAT a îndrumat turiștii să își verifice rezervările, chiar și după ce sâmbătă agenția a declarat clienţilor ei şi asociaţiei că a depășit situația critică de vineri. Plângerile au continuat şi ieri, când Genius Travel a repetat anunțul referitor la deschiderea procedurii de insolvență, de data aceasta pe 19 august.

 
ANAT urmăreşte atent evoluţia situaţiei pentru a informa turiştii ce au de făcut pentru obţinerea despăgubirilor legale.

Ce știm despre SC Genius Travel SRL
 
Societatea comercială funcționează încă din 2008 și are sediul social pe strada Alexandru Lăpușneanu, nr. 76, din sectorul 1 din București. În baza de date de la Registul Comerțului, SC Genius Travel SRL figurează cu un capital social subscris de 10.000 de lei, integral vărsat. Firma are un număr de o mie de părți sociale, fiecare cu valoarea de 10 lei și are ca obiect de activitate „activități ale agențiilor de turism“.
 
Genius Travel figurează ca având doi asociați persoane publice: Bogdan Dumitru Ștefan, născut pe 4 martie 1982, în Buzău, apare ca acționar cu o participație de 20% și un aport de capital de 2.000 de lei.
 
Bogdan Dumitru Ștefan mai apare la Registrul Comerțului ca asociat în alte două firme: Digital Metrics Srl, aflată încă în funcțiune și Stefan Bogdan Dumitru PFA, radiată.
 
Al doilea asociat este  George Ionuț Costea, născut pe 28 septembrie 1985, la Zimnicea, el are un aport de capital de 8.000 de lei și deține 80% din participațiuni, el figurând și ca administrator al firmei.
 
George Ionuț Costea mai apare ca acționar în alte cinci firme în afară de Genius Travel: Newton Advertising SRL, Mgr Exclusive Construct SRL, Genius Doors Distribution SRL, Costea V. Ionuț-George Persoană Fizică Autorizată și Genius Forest Company SRL (firmă aflată în faliment). 


sursa foto: amfostacolo.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Insolvența Omnia Turism merge mai departe! Deținătoarea uneia dintre cele mai mari pagube înregistrate de o agenţie de turism, după anul 1990

11 Feb 2021 3175

Înşelăciuni cu excursii exotice! Reprezentata unei agenții de turism din Constanţa, condamnată definitiv. Povestea completă

11 Jun 2020 2712

Doi ani de la moartea omului de afaceri George Negru! Tribunalul Bucureşti a stabilit un nou termen în dosarul privind insolvenţa agenţiei de turism Omnia

11 Oct 2019 5150

Peste o mie de turişti, ţepuiţi cu aproape jumătate de milion de euro. Ce explicaţii dă patronul agenţiei de turism Mareea

04 Sep 2016 5250