UPDATE2 - În şedinţa de astăzi, aleşii judeţeni împart bani primăriilor (convocator)

 
Aleşii judeţeni vor dezbate în şedinţa de astăzi a CJC 36 de proiecte de hotărâre.
Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), programată pentru ora 12.00, au fost incluse 36 de proiecte de hotărâre toate fiind iniţiate de vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte Nicolae Cristinel Dragomir . Multe dintre proiectele care vor fi supuse votului consilierilor judeţeni vizează aprobarea rectificări bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul în curs pentru diverse instituţii aflate în subordinea CJC. Un alt proiect aşteptat de primarii din judeţ care va fi supus aprobării astăzi se referă la repartizarea pe localităţi a procentului de 20% din sumele defalcate din TVA pe anul 2015 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură. De asemenea, consilierii judeţeni vor analiza şi proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul în curs pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale.
 În Secţiunea "Documente" puteţi vedea proiectele aflate pe ordinea de zi. 

UPDATE2, ora 12.30:

Peste 27 milioane de lei, date primăriilor

În baza proiectelor de hotărâre, votate în unanimitate de consilierii judeţeni, către primăriile din judeţ vor merge peste 27 milioane de lei, din care 19 milioane sunt fonduri venite de la centru.
Sumele sunt alocate pentru drumuri comunale. Cheltuieli pe proiecte europene şi pentru dezvoltarea locală în funcţie de solicitările făcute de către primării. 

Situaţie dificilă la RAJDP în cazul unei ninsori

Potrivit vicepreşedintelui Cristinel Dragomir, în cazul unui îngheţ sau cod de ninsoare la nivelul judeţului, RAJDP Constanţa poate interveni doar în limita materialelor pe care le au în stoc. Conturile regiei sunt blocate de ANAF pentru o datorie de peste 20 de milioane de lei. Situaţia a fost transmisă şi celor de la ANAF, tuturor instituţiilor abilitate, dar şi premierului desemnat Dacian Cioloş. Acestuia din urmă i s-a reamintit în cadrul videoconferinţei de astăzi situaţia de la RAJDP şi acum CJC aşteaptă soluţia pe care o vor propune cei de la Bucureşti. Cristinel Dragomir spune că ceea ce vor spune cei de la centru aia vor face.
Propunerea celor de la CJC este de a acoperi ei cheltuielile privind aprovizionarea cu materiale necesare deszăpezirii, urmând ca ulterior să vadă cum recuperează suma alocată. Dragomir a menţionat că, momentan, nu există o cale legală să facă aceste cheltuieli şi aşteaptă decizia celor de la Ministerul de Finanţe, Ministerul Afacerilor Interne şi a celor de la ANAF. 
 

UPDATE1, ora 11.00: 

Şedinţa consilierilor judeţeni a început la ora 11. Din 36 de consilieri judeţeni sunt prezenţi doar 30. Dintre aceştia, vicepreşedintele Cristinel Darie este absent deoarece este prezent la videoconferinţa organizată de premierul desemnat Dacian Cioloş.
De pe ordinea de zi au fost retrase trei proiecte de hotărâre. Este vorba despre proiectele 8, 9 şi 20. 

Proiect nr.8 se referea la aprobarea modificării bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, proiectul nr.9 la aprobarea modificării Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2015 finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, iar proiectul nr.20 la aprobarea transmiterii unui imobil, proprietate publică a Judeţului Constanţa, în administrarea Consiliului Local Băneasa. Toate iniţiate de vicepreşedintele CJC Nicolae Cristinel Dragomir.

În schimb, au fost incluse pe ordinea de zi două proiecte no ice vizează modificarea anexei la HGJ 193 din 2 septembrie 2015, iar celălalt vizează iniţierea procedurilor de elaborare a unui studio de oportunitate privind reorganizarea Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri din Constanţa. Pentru acest ultim proiect se va contracta o firmă care să facă un studio de oportunitate. Mai exact, acest studio trebuie să reliefeze dacă această regie ar trebui să se transforme într-o societate pe acţiuni sau într-o societate cu răspundere limitată. 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 351

LIVE TEXT Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Ordinea de zi, suplimentată cu încă un proiect (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 831

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 313

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 479

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 825

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 662

Consilierii din Constanța vor vota pentru actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți reabilitării și modernizării a două drumuri județene (DOCUMENT)

26 Mar 2024 580

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 499

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 990

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 694

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 1047

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 555

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 479

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 457

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi?

22 Mar 2024 638