În ultimele 24 de ore, au fost mobilizate importante resurse ale MAI

În ultimele 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis 65 de avertizări/atenționări de fenomene meteorologice și hidrologice periculoase, în urma acestora, conform procedurilor de intervenție, fiind mobilizate importante resurse ale MAI – forțe de intervenție și mijloace logistice.
 
În dinamica producerii acestor fenomene, de la nivelul MAI s-au dispus măsuri suplimentare de creștere a capacității operaționale de intervenție a unor unități sau de activare permanentă a grupelor operative ale inspectoratelor pentru situații de urgență. În ultimele 24 de ore, în sprijinul cetățenilor și pentru înlăturarea efectelor acestor fenomene periculoase au acționat 1.400 de pompieri, polițiști și jandarmi, cu 650 de mijloace de intervenție.
 
În cursul zilei de ieri au fost activate comitetele pentru situații de urgență, în județele Bistrița Năsăud, Hunedoara, Maramureș, Timiș și Suceava, astfel încât toate resursele aflate la dispoziția autorităților locale să fie în măsură să acționeze în cel mai scurt timp în sprijinul populației.
 
Intervenții pentru înlăturarea efectelor negative ale viiturilor și inundațiilor au avut loc în 38 de localități din județele Bistrița Năsăud, Bihor, Covasna, Caraș-Severin, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Mehedinți, Suceava, Sibiu și Timiș.
 
În localitatea Petriș din județul Bistrița Năsăud au fost evacuate preventiv 50 de persoane, iar în localitatea Vișag, din județul Timiș, s-a intervenit pentru evacuarea preventivă a 14 persoane. Toate aceste persoane sunt în afara oricărui pericol, fiind cazate în spații sigure puse la dispoziție de autoritățile locale, urmând ca în cursul zilei de astăzi să revină la propriile locuințe.
 
În urma fenomenelor hidro-meteorologice manifestate pe timpul ultimelor 24 de ore nu s-au înregistrat victime omenești. Primele evaluări ale pagubelor materiale vor începe astăzi în localitățile unde situația a revenit la normal.
 
Structurile pentru situații de urgență rămân mobilizate în condițiile în care și astăzi sunt emise avertizări de ploi și instabilitate atmosferică pentru o mare parte din țară, situația din teren și măsurile adoptate fiind monitorizate și coordonate prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI.
 
Pompierii, polițiștii și jandarmii, alături de autoritățile locale, acționează pentru scoaterea apei din gospodăriile inundate și sprijinirea comunităților pentru revenirea la normalitate.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va fi vremea în zilele următoare, în Dobrogea?

25 Apr 2024 248

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 320

Firme Constanța Agro Land Creative și-a schimbat denumirea și obiectul principal de activitate

25 Apr 2024 228

Reguli de circulație, jocuri și desene la Constanța. Întâlnire între polițiști și copii (FOTO)

25 Apr 2024 250

Mercur în mers direct în Berbec- 25 Aprilie 2024- O nouă perspectivă…

25 Apr 2024 350

Schimbări în cadrul Dana Africana SRL, firma unei femei din Tulcea

25 Apr 2024 287

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 359

Firme Constanța Gammadyne PVC Fabrik SRL își deschide un nou punct de lucru

25 Apr 2024 311

Constanța SAJ suplimentează echipajele de prim ajutor în minivacanța de Paște și 1 Mai

25 Apr 2024 292

Ședință CLM Aleșii locali, chemați să adopte un PUZ care va permite construcția de blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord, investiție cu care riveranii nu sunt de acord (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 471

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 277

#DobrogeaDigitală Cernavodă în anul 1879 - „Este susceptibil de a deveni o piață importantă“

25 Apr 2024 477

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 542

Vergil Chițac a emis dispoziția privind stabilirea locurilor speciale pentru afisaj electoral. Unde vor fi amplasate (documente)

25 Apr 2024 309

Corina Andreea Buzilă, noul președinte al Judecătoriei Măcin! Avere și interese (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 293